Güncel Haberler

BSL’nin Yeni Takımı Merkezefendi!

TBL’de normal sezonu lider olarak tamamlayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi’ne ilk yükselen takım olmayı başardı.

Bugüne kadar BSL’de oynamış ve oynayacak olan 78. farklı takım olacak Denizli temsilcisi hatırlayacağınız üzere bu sezonun başında lige katılım için başvurmuş ama TBF’nin kararı sonrası yerini Fethiye’ye bırakmak ve TBL’de mücadele etmek zorunda kalmıştı. Şuanda aldıkları şampiyonluklarla artık BSL biletini garantilemiş oldular.

Merkezefendi son maçında konuk ettiği İstanbul Basket’i 87-63 ile geçti ve normal sezonu 21-8’lik derecesiyle bitime bir hafta kala lider olarak bitirmeyi garantiledi.

Chauncey Collins 18.2 sayı, 5.8 asist ile takımın bu sezon en skorer ismi olurken, Dwight Coleby 12.9 sayı, 10.3 ribaund ile takımın diğer yıldızıydı. Tecrübeli forvet Hakan Yapar da 10.5 sayı, 4.7 ribaund, 4.1 asist ile takımın anahtar isimlerinden biriydi.

Basketservisi ailesi olarak bizler de ligimizin yeni takımı ve şehrine yürekten başarılar diliyoruz. Umarız özellikle bütçe anlamında ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar ve kalıcı, istikrarlı bir yapıyla ligimizde yer alan uzun soluklu Anadolu ekiplerinden biri olabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …