Güncel Haberler

Adriyatik Ligi’nin MVP’si: Filip Petrusev

Adriyatik Ligi‘nde 2020-21 sezonunun MVP’si gazeteciler ve taraftarların ortak oylarıyla belirlendi.

Mega Soccerbet‘in 2.11 metre boyundaki 21 yaşında olan genç pivotu Filip Petrusev ödülün sahibi oldu.

Sırp uzun bu sezon 24 maçta ortalama 31.5 dakika sahada kalırken 23.7 sayı (lig lideri), 7.6 ribaund, 1.6 asist, 1.1 blok istatistikleriyle parmak ıssırttı ve takımının normal sezonu 6. sırada bitirmesini sağladı.

EDİTÖR YORUMU:

2020 NBA Draft’ından çekilen Petrusev hedeflediği gibi Mega ile kendisini çok daha iyi bir konuma getirdi ve bu yaz NBA Draft’ında ilk turdan seçilmesine kesin gözüyle baklıyor. Güçlenen fiziği, artan tecrübesi ile beraber soğuk kanlılığı birleşince savunmadaki pozisyon hatalarını da minimuma indirmesi, ribaundlardaki sezgileri, savaşçı kimliği ve dış şut tehditi ile özel bir uzun. Pozisyonuna göre yanal çabukluğunun da iyi olması ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kolay yenilmemesini sağlıyor, oyunun diğer alanında bu özelliği de çok değerli. Elbette NBA için biraz daha güçlenmesi ve kalınlaşması gerekecek ama bunu ilk sezonda hızlıca yapabileceğini, mevcut yetenekleri ve istikrarı ile kalıcı olabileceğini düşünüyorum.

Onu NBA seviyesinde zorlayabilecek noktalar atletizm, istikrar ve fiziksel temas olacaktır. Genelde atletik ve kalın uzunlara karşı zorlanabiliyor, özellikle savunmada. Bununla beraber pozisyonları en kolay şekilde bitirmeye çalışması rakiplerin de ona önlem almasını kolaylaştırıyor. NBA sahnesinde daha yırtıcı ve temastan kaçmayan bir performans sergilemesi gerekecek. Dediğim gibi fiziğinin güçlenmesi, maç içerisindeki iniş-çıkışlarını dengelemesi şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …