Güncel Haberler

İDDİA: Henry İçin Wolves Devrede!

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Real Madrid ile TD Systems Baskonia‘nın prensip anlaşmasına varmış olduğu Pierria Henry ile bir NBA takımı da ilgileniyor.

İspanya basınında çeşitli haber kaynaklarının belirttiği üzere Senegal pasaportu da bulunan tecrübeli guard ile Minnesota Timberwolves yakında ilgileniyor ki iddiaya göre transferi hemen bitirmek istiyorlar.

Oyuncuya yakın kaynaklar henüz karar vermediğini düşüneceğini Wolves ve Real’e ilettiğini belirttiler. Bu transfer sezon içerisinde gerçekleşirse Baskonia 750.000 euro bonservis bedeli alacakken eğer sezonunda Real’e gitmeyi tercih ederse ise 500.000 euro bonservis kazanacak.

28 yaşındaki Henry bu sezon Euroleague sahnesinde 10.5 sayı, 7.3 asist, 3.2 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Oyuncu hakkındaki görüşlerimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım. Konu NBA olunca da görüşlerim çok farklı değil aslında. Çünkü Henry, güçlü fiziği, deliciliği, yüksek enerjisi ve açık alandaki etkinliği ile tam bir NBA guardı. Wolves gibi yeniden yapılanma sürecine giren, üzerinde başarı baskısı olmayan bir takımda da kendisine adaptasyon ve gelişim anlamında fırsat bulacağını. Mental istikrarını koruması ve dış şutlarını biraz daha geliştirmesi durumunda kendisine benchten gelen alternatif guard rolünde iyi bir kariyer yaratabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …