Güncel Haberler

İDDİA: Real, Yeni Sezon İçin Guard Hamlelerini Yapıyor!

Turkish Airlines Euroleague normal sezonunu 6. sırada bitiren ve temsilcimiz Anadolu Efes ile eşleşen Real Madrid, yeni sezon için 2 önemli guard hamlesi yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Poirier’ı kadrosuna katacağı haberleri ortaya çıkan Real Madrid, guard rotasyonuna da yeni sezon için Pierria Henry ve Thomas Heurtel‘i katmaya hazırlanıyor.

Yunan kaynaklı Gazzetta’nın haberine göre TD Systems Baskonia‘nın yıldız guardı için 500.000 euroluk bonservisi gözden çıkarmış durumda. Bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta görev alırken 10.5 sayı, 7.3 asist, 1.3 top çalma istatisikleri ile mücadele etti.

Diğer taraftan sezon ortasında Barça’dan ayrılan ve hali hazırda Asvel Villeurbanne forması giyen Thomas Heurtel ile de yeni sezon için söz kestiler.

EDİTÖR YORUMU:

Henry atletik özellikleri, güçlü fiziği ve açık alandaki etkinliği ile tam Real’in istediği bir guard. Bu sezon guard savunmasında onun gibi bir silaha çok ihtiyaç duydular, hem 1 hem de 2 numarada rakiplerin etkili skorlerlerine karşı durabilecek önemli bir silah. Diğer taraftan bu sezon pasör özelliklerini de çok iyi geliştirdi, koç Ivanovic ile birlikte hem ikili oyunları organize etmesi hem de penetre pas oyunlarındaki servisleri ile uzunları da Giedraitis gibi şutörleri de çok iyi besledi.

Ayrıca mental olarak iyi durumda olduğunda güçlü potaya gidişleri hatta üçlükleriyle de ne kadar önemli bir skor tehditi olduğunu da biliyoruz. Mental olarak geliştirmesi gereken nokta ise şut seçimleri ve oyuna ne zaman müdahale edeceğini, sazı ne zaman eline alması gerektiğini öğrenmesi.

Real’de de deliciliği ve bu pasör özellikleri sayesinde hem kalırsa Tavares ve Poirier gibi uzunları hem de Causeur, Carroll, Abalde gibi şutörleri besleyecektir. Tempoyu seven ve açık alanı seven guardların koç Laso’nun sisteminde kendilerini nasıl geliştirip parlattığını biliyoruz, dolayısıyla hem Henry hem de Real için kazan-kazan transferi olur.

Huertel için bir çok olumsuz şey sayabiliriz, en başta da savunması. Ancak Real gibi hücum odaklı, tempoyu seven ve savunma zaafı olan oyunculara katlanabilen bir takımda çok faydalı olabileceği de bir gerçek. Geçiş oyunlarındaki hem pasör hem de bitirici özelliği, özellikle dribbling üstünden hem orta mesafe hem de dışarıdan bulduğu şutlar, tepe ikili oyunları sonrası uzunları beslemesi ile hücumda Real’e katacağı bir gerçek. Onu sevmeyen bir çok basketbol taraftarının aksine ben hücumdaki yeteneklerini beğeniyorum, Real’in sisteminde de verimliliğinin artacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=6_8Rhco30v8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …