Güncel Haberler

Barça, Uzatma Sonunda Eksik Zenit’i Geçerek Seriyi Eşitli (44 serbest atış ile Euroleague Rekoru)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ikinci maçında FC Barcelona, konuk ettiği önemli eksikleri bulunan Zenit‘i uzatma sonunda 81-78’lik skorla geçerek seride 1-1 eşitliği yakaladı.

Normal sürenin bitimine 40 saniye kala Zenit, Pangos’un serbest atışlarıyla skoru 66-66’da dengeledi. Ardından önce Mirotic son da Pangos atışlardan faydalanamadılar. Son topta ise Barça adına Higgins’in uzak mesafeli üçlüğünden faydalanamayınca maç bu skorla uzatmaya gitti. Uzatma bölümünün bitimine 12 saniye kala çizgiye giden Pangos ikide iki yaparak farkı 1 sayıya düşürdü (79-78). Ardından 9 saniye kala faulü alan Higgins çizgide hata yapmadı ve skoru Barça lehine 81-78 yaptı. Zenit son topu Pangos ile kötü kullandı ve Kanadalı guard topu kaybederek skorun bu şekilde tescillenmesini engelleyemedi.

Maç boyunca sadece 19 basket bulabilen Barça, buna karşın tam 44 faul isabati (Euroleague rekoru) bularak maçı kazanmayı başardı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Barça’da Brandon Davies 22 sayı, 12-13 serbest atış, 8 ribaund ile en skorer isim olurken, Cory Higgins de 15 sayı, 9-9 serbest atış, 2 ribaund, 3 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu galibiyet yolunda.

Gudaitis ve Ponitka’dan yoksun olan Zenit cephesinde ise Kevin Pangos 23 sayı, 1-7 3sayı, 10-13 serbest atış, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Will Thomas 17 sayı, 2 ribaund ve Austin Hollins 12 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …