Güncel Haberler

RESMİ: CSKA, James’i NBA’e Gidebilmesi İçin Serbest Bıraktı!

Sonunda beklenen oldu ve Mike James takımı CSKA Moskova tarafından serbest bırakıldı.

Bu sezon basketbol gündemini performansından çok koç Itoudis ile yaşadığı problemlerle gündeme gelen ve süresiz olarak kadro dışı bırakılan James, sonunda istediğini aldı ve NBA’e gitmek üzere serbest bırakıldı.

Yapılan açıklamada James’in bir NBA takımıyla anlaşabilmesi için serbest bırakıldığı ve bu anlaşmanın sezon sonuna kadar geçerli olduğu, sonrasında bonservisinin CSKA’da kalmaya devam edeceği de belirtildi. Tabiki NBA macerası sonrası alacağı teklifler de geleceğini şekillendirecek.

Her ne kadar açıklamada takım ismi verilmemiş olsa da sizlere daha önce ilettiğim üzere skorer oyuncu kendisiyle yakından ilgilenen Brooklyn Nets ile 10 günlük kontrat imzaladı ve yakında zamanda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yaz Rus ekibi ile 3 yıllık kontrat imzalayan ve Avrupa’nın en çok kazanan oyuncularından biri olan James, koç Itoudis ile yaşadığı problemler sonucu kadro dışı kalmış, sonrasında da başkan Vatutin ona yeni takım bulma konusunda kolaylık sağlayacaklarını belirtmişti.

Avrupa’nın en çok kazanan oyuncularından biri olan James, geçen yaz Rusya devi ile üç yıllık bir sözleşme imzalamıştı fakat Mart ayının sonunda Dimitris Itoudis ile yaşadığı tartışma sonrası süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

EuroLeague kariyerinin en iyi sezonunu geçiren James, kadro dışı bırakılmadan önce 19,3 sayı, 5,7 asist ve 3,1 ribaund ortalamaları ile MVP ödülünün en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyordu.

2017-18 sezonunda NBA’de forma giyen James, Phoenix Suns ve New Orleans Pelicans formalarını toplamda 36 maçta terletmiş ve 9,3 sayı, 3,5 asist, 2,5 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …