Güncel Haberler

7DAYS EuroCup’da Yükselen Yıldız Ödülünün Sahibi: Aleksander Balcerowski

7DAYS EuroCup‘da 2020-21 sezonunun Yükselen Yıldızı Gran Canaria‘nın Polonyalı uzunu Aleksander Balcerowski seçildi.

20 yaşındaki Balcerowski bu sezon 15 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 6.5 sayı, 3.7 ribaund, 0.7 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

2016 yılından bu yana ilk kez yarı finallere çıkma başarısı gösteren İspanyol ekibinde genç uzunun katkısı önemliydi. 2.15 metre boyundaki Balcerowski %65.6 2 sayı ile bu alanda 8. ve 2.1 hücum ribaundu, 0.7 blok ile de bu iki alanda ligde 11. sırada yer almıştı.

Bu arada genç uzunun 40 dakikaya esnetilmiş istatistiklerine baktığımızda ise göz kamaştırıcı olduğunu söyleyebiliriz: 18.8 sayı, 10.7 ribaund, 2.1 blok, 24.0 verimlilik puanı.

Balcerowski henüz 14 yaşındayken, 2015 yılında Gran Canaria’nın alt yapı sistemine katılmıştı ve A takımdaki ilk maçına da 17 yaşındayken çıkmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …