Güncel Haberler

Anadolu Efes, Real Madrid’e Acımadı!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ikinci maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği Real Madrid‘i 91-68’lik skorla ilk maçtaki gibi yine acımasız şekilde ezdi geçti!

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Vasilije Micic 23 sayı, 5-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Shane Larkimn 21 sayı, 3-5 3sayı, 5 asist ve Rodrigue Beaubois 11 sayı, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Tavares’den yoksun olan Real cephesinde ise Trey Thompkins 17 sayı, 2-5 3sayı ve Rudy Fernandez 11 sayı, 2-6 3sayı, 3 top çalma ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İlk maçtan farklı olarak Tavares’den yoksun başlayan Real, yine de uzun beşten vazgeçmedi. Koç Laso 3 uzunla, Garuba, Thompkins, Tyus’ı aynı anda sahaya sürüp hatta iki numarada da Taylor’ı kullanarak olabilecek en uzun beşle sahaya çıktı. İlk bölümde fiziksel oyun karşısında zaman zaman zorlandık ve top kayıpları da yaptık. Ama Larkin’in tempoyu arttırmasıyla hücumda toparlandık ve onun liderliğinde istediğimiz pas trafiğini kurup savunmada da vidaları sıkınca çeyreğin ikinci bölümünü iyi oynayıp ikinci çeyreğe de 22-13 gibi net bir skorla üstün girdik.

Koç Laso ikinci çeyrekte de rotasyona devam etti, farklı beşlerle oyunun her iki alanında da temsilcimizin dengesini bozmaya çalıştı. Garuba ve Vukevic’i birlikte sahaya sürerek onların enerjisinden, özellikle Garuba’nın atletizminden faydalanmak istedi. Temsilcimizde ise Larkin’e Simon ve Beaubois eşlik etmeye başladı, bu sayede Efes kontrolü elinde tutmaya devam etti, soyunma odasına da 44-32 önde girdi.

İkinci yarıya Anadolu Efes nefis bir savunmayla başladı, adeta Real Madrid’e nefes aldırmadı ve rakibini tamamen sahadan sildi. Larkin ile Beaubois’nın Real kısalarına yaptığı baskı ile üretim kanalları tıkanan Real, zorlama üçlükler dışında çaresiz kaldı. Hücumda temsilcimiz Micic ve Sertaç’dan gelen üst üste üçlüklerle de Real’in direncini iyice kırdı, çeyreğin bitimine 4 dakika kala 61-38 ile öne geçip adeta maçı son çeyrek oynanmadan bitirmiş oldu!

Son çeyreğe 65-45 önde başlayan Efes, rakibinin yaklaşmasına hiç izin vermedi, disiplinli oyunundan ödün vermedi. Son 3 dakikaya kadar savunmada da vidaları hiç gevşetmeyen Efes’de Larkin-Micic şov son çeyrekte de devam etti. Farkı bir ara 27 sayılara kadar çıkaran temsilcimiz maçı da 91-68 ile kazanarak seride 2-0 öne geçerek Madrid’e büyük bir avantajla gitmeyi başardı.

Efes ilk maçta olduğu gibi yine dominant bir performansla Real’i ezdi geçti. İlk maçtan farklı olan nokta ise Tavares’in yokluğunda bizim uzunlarımızın fazla devreye girmemesi, ilk maçta fazla ortalarda görünmeyen Larkin ile Micic’in ise kendilerini Real savunmasına hatırlatmaları, daha doğrusu onların kabusu olmalarıydı. Bir kez daha gördük ki bu sezon Vasa-Shane ikilisine yan bakılmıyor. Onların karar verip oynamak istedikleri günlerde rakip savunmaların dükkanı kapatıp gitmeleri en doğrusu!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …