Güncel Haberler

2020-21 7DAYS EuroCup En İyi İkinci Beş

7DAYS EuroCup 2020-21 sezonunun en iyi ikinci beşi açıklandı.

Mantas Kalnietis – Lokomotiv Kuban

Daha önce EuroCup şampiyonluğunu kazanmış olan 34 yaşındaki tecrübeli guard turnuvadaki 6. sezonunu tamamladı. Rus ekibinin saha içindeki lideri olan ve hücumları organize eden isim olan Litvanyalı oyun kurucu 7.1 asist ortalamasıyla bu alanda ligin lideri olmasının yanı sıra asist-top kaybı oranında da 2.72 ligin en iyi 6. ismi konumundaydı. Ayrıca koç Pashutin’in en çok güvendiği isim olarak 28:09 dakika ile de en çok sahada kalan isimdi. Ortalama 13.4 verimlilik puanı bulunan Kalnietis’in diğer istatistikleri ise 8.7 sayı ve 2.8 ribaund idi.

Jaka Blazic – Cedevita Olimpija

30 yaşındaki Sloven oyuncu alt yapısından yetiştiği takımın formasıyla kariyerinin en iyi sezonunu geride bıraktı. 19.1 sayı ortalamasıyla normal sezonun en skorer ismi olmasının yanı sıra, aynı zamanda 19.5 verimlilik ortalaması ile de bu alanın lideri olarak takımını çeyrek finaller taşımayı başarmıştı. Ortalama 31:18 dakika ile sahada en çok kalan 3. isim olan Blazic, maç başına 2.6 üçlük isabeti bularak da bu alanda 4. sırada yer aldı. Ayrıca 4.9 ribaund ile takımın en iyi ikinci ismiydi ve maç başına da 2.3 asist yaptı.

Anthony Brown – Metropolitans Levallois

EuroCup sahnesindeki ilk tam sezonunu geçiren 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı skorer takımının çeyrek finale giden yolculuğunda liderlik koltuğunda oturuyordu. Çeyrek finalde ise takımının Granca’ya 2-0 ile süpürülmesine engel olamadı. Brown 13.6 sayı ve %46.9 3sayı ortalamalarıyla bu alanda takımın en iyisiydi ki aynı zamanda 4.7 ortalaması ile de takımın bu alandaki en güvendiği isimdi ve 2.3 asist ile de bu alanda ikinciydi.

John Brown – Unics Kazan

Kenardan gelerek enerjisi ve savaşçı kimliği ile hem savunmaya hem de ribaundlara çok önemli bir katkı veren tecrübeli uzun, Unics’in finale giden yolunda x-faktörlerden biriydi turnuvadaki ilk sezonunda. 29 yaşındaki Brown, 572 dakika ile turnuvada en çok süre alan ikinci isim olurken, topladığı 137 ribaundla da aynı şekilde 2. sırada yer aldı. Uzun bir oyuncu olmasına rağmen 1.9 top çalma ortalaması ile 4. sırada yer aldı. Tüm istatistiklerine baktığımızda 10.6 sayı, 6.2 ribaund, 1.3 asist ortalamaları yakaladığını görüyoruz.

Vince Hunter – Virtus Bologna

Yarı finale kadar 19 maçın kayıpsız geçilmesinde Hunter’ın payı kuşkusuz büyüktü. İstatistiklerin 40 dakikaya vurulması durumunda 31.4 verimlilik puanıyla bu alanda liderdi. Oynadığı 21 maçın tamamında kenardan gelerek ortalama 17 dakika süre alan Birleşik Amerikalı uzun 4.6 ribaund ile bu alanda takımının en güvendiği isimdi. 26 yaşındaki uzunun diğer istatistikleri ise 9.8 sayı, %62.9 2sayı, 1.3 assit, 1.1 top çalma ortalamalarını yakaladığını gördük. Ayrıca Top 16 bölümünde de 13.3 sayı, 7.2 ribaund, 1.2 top çalma, 20.7 verimlilik puanıyla MVP seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …