Güncel Haberler

7DAYS EuroCup 2020-21 Sezonunun En İyi Beşi Açıklandı

7DAYS EuroCup‘da 2020-21 sezonunun en iyi beşi açıklandı.

Sezonun en iyi ikinci takımı da geçtiğimiz günlerde AÇIKLANMIŞTI.

Milos Teodosic – Virtus Bologna

Veteran sihirbaz takımının 19 maçlık galibiyet serisine liderlik eden isimdi. Yarı finalde Unics Kazan’a sürpriz şekilde elenene kadar tartışmasız ligin en dominant basketbolunu oynayan takımın lideriydi. 6.9 asist ile lig tablosunda ikinci sırada yer alan Teo, 19.1 verimlilik puanı ile de bu alanda 4. sırada yer aldı, ayrıca 15.4 sayı ortalamalasıyla da takımının en skorer ismiydi. 34 yaşındaki oyun kurucu maç başına 27:30 dakika sahada kalırken istatistiklerine de 3.0 ribaund ekledi. Aynı zamanda normal sezonun MVP’si seçilen Sırp oyuncu, kariyerinde geçirdiği 4. EuroCup sezonunda ilk sezonun en iyi beşine seçildi. Hatırlayacağınız üzere Euroleague kariyerinde ise 6 kez en iyi beşlere seçilmişti.

Jamar Smith – Unics Kazan

34 yaşındaki veteran şutör turnuvadaki yedinci, Unics forması ile 4. sezonunda kariyerinin en iyi dönemini yaşadı. Malaga forması ile daha önce bu kupayı kazanmış olan Smith, bu sezon da takımını finale taşımayı başardı. 17.1 sayı ligin en skorer 4. ismi olmasının yanında 2.9 üçlük sabeti ile de bu alanda ligin zirvesinde yer aldı. 167.9 verimlilik puanı ile bu alanda takımının lideri olurken, ligde ise 9. sırada yer aldı. Aynı zamanda 3.5 asist, 1.2 top çalma ile de bu alanlarda takımının ikinci en iyi ismi olan Smith, bu sezonki performansıyla birlikte tüm zamanların en çok üçlük isabeti bulan oyuncusu ve en çok sayı atan ikinci oyuncusu olmayı da baaşrdı.

Isaia Cordinier – Nanterre

Bu sezon en iyi beşin en genç ismi 24 yaşındaki Cordinler oldu. Turnuvadaki 2. sezonunu geride bırakan Fransız oyuncu ilk kez en iyi beşe seçildi. Sezon boyunca yakaladığı 19.4 verimlilik puanı ile bu alanda 2. sorada yer alırken ortalama 33:57 dakika sahada kalarak da bu alanda ligin lideriydi. %44.9 3sayı isabeti bulan, 15.8 sayıile ligde 8. ve 1.7 top çalmayla ligde 8. sırada olan Cordinier’in diğer istatistikleri de 5.2 ribaund, 3.2 asistdi ve iki istatistikte de takımının en iyi 2. ismiydi. Genç oyuncu aynı zamanda oynadığı her maçta minimum 5 ribaund, 3 asist üretebilen tek oyuncuydu bu sezon.

Mathias Lessort – AS Monaco

26 yaşındaki Fransız uzun 2018-19 sezonunda en iyi ikinci beşe seçildikten sonra bu sezon da en iyi beşe seçilme başarısı gösterdi. Monaco’nın tarihi performansla adını finale yazdırmasında boyalı alandaki dominant performansıyla önemli rol oynayan Lessort 17.7 verimlilik puanı ile ligin en iyi 5. oyuncusu olurken, 3.0 hücum ribaundu ve 1.1 blok ile de bu alankarda 4. sırada yer aldı. 6.3 ribaundla takımının ikincisi ve 12.5 sayıyla takımının 3. en skrorer ismi oldu. Çeyrek final serisinde Buducnost karşısında 18.7 sayı, %60 2sayı, 7.7 ribaund, 1.3 asist, 1.3 top çalma, 1.3 blok, 24.0 verimlilik istatistikleriyle de turnuvanın bu bölümünün de MVP’si seçilmişti.

Willie Reed – Buducnost

En iyi beşte çaylak olarak yer alan tek isim Reed oldu. Karadağ temsilcisinin yarı finale giden yolculuğunda boyalı alanı domine eden isimdi. 6.8 ribaund ile ligin en iyi 5. ismiydi. 30 yaşındaki uzun aynı zamanda 12.7 sayıyla da takımının en skorer ikinci ismiydi ki %70.5 2sayı isabetiyle de bu alanda ligin en iyi 4. oyuncusuydu. Reed 17.7 verimlilik puanıyla ligin en iyi 7. ismi olmayı da başardı ki sezon boyunca 30 verimlilik puanını 3 farklı maçta aşabilen 3 oyuncudan biriydi aynı zamanda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …