Güncel Haberler

Pangos Liderliğindeki Zenit’den Barça’ya Soğuk Duş!

Turkish Airlines Euroleague play-off serilerinde ilk sürpriz Zenit‘den geldi. Normal sezonu 8. sırada tamamlayan Rus ekibi serinin ilk maçında konuk olduğu normal sezonun lideri FC Barcelona‘yı Pangos’un etkili oyunu eşliğinde 74-76 yenerek seride 1-0 öne geçti ve rakibinin elinden ev sahibi avantajını da almış oldu.

Bitime 10 saniye kala Zenit, Pangos’dan gelen basketle 74-76 öne geçti. Barça bitime 2 saniye kala Higgins ile bir üçlük şansı yakaladı ama isabeti bulamadı. Sonrasında ribaundu alan Black’e 1 saniye kala Kuric faul yaptı. Bitime 1 saniye kala çizgiden ikide 0 ile döndü Black. Sonrasında Davies savunma ribaundunu aldı ama atış yapacak süreleri yoktu ve böylece skor Zenit lehine 74-76 ile tescillenmiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Ponitka’dan yoksun olan Zenit’de Kevin Pangos 19 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 9 asist ile yıldızlaşırken, Will Thomas 12 sayı ve K.C. Rivers 11 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barça cephesinde ise Brandon Davies 18 sayı, 9 ribaund ile en skorer isim olurken, Cory Higgins 15 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Kyle Kuric 12 sayı, 2 ribaund ve Nikola Mirotic 10 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …