Güncel Haberler

CSKA’dan Fenerbahçe’nin Testler Hakkındaki Şikayetine Açıklama Geldi

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘ya ilk 2 maçta ev sahipliği yapacak olan CSKA Moskova, sarı lacivertlilere uygulanan pandemi protokolleri hakkında açıklama yaptı.

Hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe Beko geçtiğimiz günlerde bir basın bildirisi yayınlayarak Rusya’da daha önce başka herhangi bir Euroleague ekibine uygulanmayan covid protokollerinin kendilerine uygunaldnığını dile getirmişti. Yapılan bu bildiride bütün kafileye test yapılıp Rus ekibine iletilmesine rağmen Moskova’ya iniş yapıldıktan sonra bir kez daha test yapılmasının zorunlu kılındığını, bu testin reddedilmesi durumunda da serinin olası 5. maçı için Rusya’ya giriş yapılamayacağı belirtilmişti.

Rus ekibi ise konu hakkında rsport.ria.ru’da bir basın açıklaması yayınladı:

CSKA Moskova ve Fenerbahçe‘nin uzun süreli bir geçmişi var. Geride bıraktığımız yıllarda çok heyecanlı karşılaşmalar oynadık ve bu tarihi rekabetin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Fenerbahçe’yi Moskova’da ağırladığımız için çok memnunuz ve tüm oyuncular ile koçlara en büyük içtenliğimizle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Medyada yer alan haberlere göre İstanbul temsilcisi, zor bir dönemden geçiyor. Fenerbahçe kafilesinde toplam 8 tane pozitif Covid-19 vakası tespit edildi. Bunu da göz önünde bulundurarak rakibimizden Rusya’ya gelirken yanlarında ekstra PCR testleri getirmelerini talep ettik. Kulübümüz bu sürecin mümkün olduğu kadar verimli şekilde ilerlemesi için elinden geleni yaptı.

Bu test zorunlu değil. Ancak Türkiye’den gelen yolculara uygulanan bir protokol. Böyle bir salgın ortamında virüsün yayılmasını engellemek için bazı önlemler almak gerekiyor. Burada iki takımın sağlığı ve EuroLeague playofflarının devam edebilmesi en büyük öncelik. Seyahat ettiğimiz İsrail, Estonya, Almanya gibi ülkelerde bu ve benzeri uygulamalara CSKA kafilesinde kimse hastalanmamasına rağmen biz de tabii tutulduk. EuroLeague’i de bu prosedürden haberdar ettik.

Buna ek olarak kulübümüzün Fenerbahçe’nin Rusya’ya seyahat izni alabilmesi için elimizden geleni yaptığını da belirtmek gerekiyor. İçinde bulunduğumuz şartlarda tüm dünya kendisini korumaya çalışıyor. Rakibimizin kısa ve basit bir test uygulamasına gösterdiği tepki biraz garip gözüküyor.

Serinin olası 5. maçının oynanmasına izin verilmemesi gibi bir durumu tehdit olarak karşı tarafa iletmedik. Sadece 22 Nisan tarihinde ülkemizde yapılan testlerde kafilede pozitif vaka tespit edilirse Rus yetkililerin böyle bir yaptırım uygulayabileceğini söyledik. Bir kez daha Fenerbahçe’yi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ve playoffların başlangıcı için heyecanlı olduğumuzu belirtmek isteriz.

rsport.ria.ru & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …