Güncel Haberler

Milano ve Bologna, Lucic Transferinde Karşı Karşıya!

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonun en iyi oyuncularından biri olan ve takımı FC Bayern Munich‘in tarihinde ilk kez play-off oynamasını sağlayan mimarlardan biri olan Vladimir Lucic, şimdiden transferin gözdesi.

Tecrübeli Sırp oyuncu ile 2 İtalyan devi Olimpia Milano ve Virtus Bologna ilgileniyorlar. Hali hazırda Alman ekibi ile 2022 yazına kadar geçerli kontratı var ama iki ekip de onun için bonservis ödemeye hazır. Tabi Bologna’nın yeni sezonda Euroleague’de yer alamayacağının kesinleşmesinin ardından bu transferde Milano ciddi anlamda öne geçmiş durumda.

Diğer taraftan Alman kulübüne yakın kaynaklardan gelen haberlere göre koç Trinchieri ile büyük olasılıkla yola devam edecekler ve İtalyan koç da Lucic’i kadroda görmek istiyor, yani bırakmaya pek niyetli değiller.

2.04 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli forvet bu sezon Euroleague sahnesinde 26 maçta 13.8 sayı, yüzde 43.9 3sayı, 4.8 ribaund, 1.3 asist, 1.1 top çalma, 17.7 verimlilik gibi çok önemli istatistiklere imza attı ve zaten büyük olasılıkla sezonun en iyi beşine seçilecek.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp forvet bu sezon koç Trinchieri’nin parlayan ve tartışmasız ligin flaş takımı olan Bayern’in de en önemli parçarladan biriydi. Hücumda kendisini çok iyi geliştirdi. Artık topla kendi pozisyonu yaratabiliyor ve orta mesafalerdeki yüzdesini tıpkı yay gerisinde olduğu gibi yükseltti. Ceza atışları konusunda da takımın aranan isimlerinden biri oldu. Bununla beraber güçlü fiziği ile potaya atak ettiğinde durdurulması zor bir forvet ve teması alıp dengesi bozulmadığı gibi çizgiye gittiğinde de genelde boş dönmesi sayesinde skorlarını yükseltti. 3 numarada önemli bir fiziksel avantajı olduğu için iki pota altında da takımına ribaundlar konusunda değerli katkılar verebiliyor. Halen en önemli eksilerinden biri pas özellikleri, genelde topla buluştuğunda bitirmeyi tercih eden, bu anlamda yaratıcılığı sınırlı bir forvet. Savunma konusunda ise zaten yıllardır üst düzeyde olan performansını bu sezon zekasıyla ve tecrübesiyle birleştirerek bir üst seviyeye taşıdı. Hem pas aralarına girerek çaldığı toplar hem de forvetten uzunlara yaptığı zamanında ve akıllı ikili sıkıştırmalarla kısaların baskısıyla başlayan sert Bayern savunmasının da değerli bir parçasıydı Lucic.

Bologna’nın gelecek sezon yüzde 90 EuroCup’da oynayacak olması Lucic’in onları tercih etmeyeceği anlamına geliyor. Diğer taraftan Milano’nun elinde Shields, Micov, Datome gibi önemli silahlar var 3 numarada görev alan. Ancak Micov’un kontratı bu yaz sona eriyor ve onunla devam edilmesi beklenmiyor. Ayrıca Datome’nin de ilerleyen yaşıyla bu sezon vasat kaldığını gördük, onu 4 numarada kısıtlı sürelerde kısa beşlerde kullanacaktır koç Messina artık. Yani 3 numarada Shields ile Lucic’in süreleri paylaşacağı bir düzen oluşturabilirler ki Shields’ın 2 numaraya kayabileceğini de düşünürsek çok fizikli ve etkili bir beş kurabilir koç Messina.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …