Güncel Haberler

Eşleşme Analizi: Olimpia Milano – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı başlıyor ve programın ikinci maçında normal sezonu 4. sırada bitiren Olimpia Milano ile 5. sırada bitiren FC Bayern Munich‘in eşleşmesi başlayacak.

Bu serinin galibi Final Four’da Barcelona – Zenit serisinin galibi ile eşleşecek.

Gelin birlikte bu zorlu serinin kritik faktörlerini belirleyelim, yani hangi takımın nasıl kazanacağını birlikte mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

Bir Tarafta Punter, Bir Tarafta Baldwin

Evet Kevin Punter genelde 2 ve Wade Baldwin 1 numarada oynadığı için belki maç içerisinde onları fazlaca karşı karşıya görmeyebiliriz ama iki guardın da takımları açısından ne kadar önemli olduğunu, liderlik görevini üstlendiklerini biliyoruz. Dolayısıyla onların özellikle skor performansları serinin gidişatında net olarak belirleyici olacak. Punter 15.0 sayı ortalamasıyla İtalyan ekibinin en skorer isimi ve son 8 maçlarından 7 tanesinde de 13 ve üstü skor üretiminde bulunmuştu. Baldwin ise 15.2 sayı ve 3.9 asist ortalamalarıyla iki alanda da takımının lideri. Dolayısıyla Punter’in aksine sadece bitirici olarak değil, organizasyon anlamında da Bayern’in beyni konumunda. Bununla beraber 3.1 ribaund ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla çok yönlü bir silah olduğunu net olarak gösterdi koç Trinchieri yönetiminde. 3 sayı çizgisi gerisinde ise yüzde 30.6 ile yüzde 40.1 ile oynayan Punter’in gerisinde. Bir diğer önemli konu da bu iki ismi fazla karşı karşıya görmeyebiliriz dedim ama koç Trinchieri Punter’in karşısına savunmada güçlü fiziği ile topa iyi baskı yapan Baldwin’i koymak isteyebilir onu yıpratmak için, bu da ikili arasında faklı bir düello izleyeceğimiz anlamına gelir. İki ismin de skor ortalamalarını yakalamaları ve üstüne çıkmaları takımları adına hayati önem taşıyor.

Topun Değeri

Normal sezonda tüm Euroleague takımları arasında topun değerini en iyi bilen takım kuşkusuz Milano idi, ortalama 10.9 top kaybıyla oynadılar sadece. Bayern serisinde de bu konsantrasyonlarını aynı şekilde devam ettirmek zorundalar ki bu sayede maçın temposunu kontrol altına alabilsinler. Diğer taraftan Bayern ise rakipleri savunmada zorlayan, kısalara iyi baskı yapan ve hataya zorlayan bir takım. Lucic, Baldwin, Weiler-Babb, Sisko, Flaccadori bu konuda etkili silahlar ve Milano kısalarını epey zorlayacaklardır. Rodriguez ve Delaney gibi iki tecrübeli guardın bu baskı karşısında soğuk kanlı duruşarını kaybetmemeleri, topu ellerinde ne zaman çıkaracaklarına, ne zaman skorer özelliklerini ortaya koyacaklarına iyi karar vermeleri gerekiyor. Bayern rakibi kolaylıkla düzen dışına itebilen bir takım ve Milano’nun top kaybı yapması, kendilerinin de bunları hızlı hücum sayılarına çevirebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklardır.

Zach LeDay Yıldızlaştı; Olimpia Milano, Dinamo Sassari'yi Rahat Yendi |  Eurohoops

3 Sayı Savunması

İki takım adına önemli olan konulardan biri de 3 sayı savunması olacak. Milano bu konuda ligin ikinci sırasında yer alıyor yğüzde 41.6 ortalamasıyla. Takımda sadece Punter liderliğindeki kısalardan değil forvetlerden ve uzunlardan da önemli seviyede 3 sayı katkısı alabiliyorlar. Özellikle son maçlarda LeDay ve Shavon Shileds çok formda ki Danimarkalı forvet son Serie A maçında Bologna potasına tam 35 sayı göndererek kariyer rekorunu kırdı. Lucic ve Zipser gibi isimlerin yardıma giderken onu yay gerisinde boş bırakmamaları takım olarak dış savunmada rotasyonları iyi yapmaları gerekecek. Diğer taraftan Bayern belki Milano kadar etkili bir takım değil yay gerisinden ama onların da elinde Reynolds gibi bir silahı var ve pota altında Milano’yu zorlayıp sonrasında topu dışarı çıkararak Lucic, Seeley, Zipser, Weiler-Babb gibi ceza atıcılarını devreye sokabilirler. Özetle Milano adına 3 sayı çizgisi gerisinden gelen sayılar çok kritik olacağı için Bayern’in de bu alanda yapacağı savunma ve hücumda onlara vereceği karşılık maçın belirleyici faktörlerinden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …