Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Landale’i Euroleague’e Getirmek İçin Kolları Sıvadı!

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘de hayal kırıklığı yaratan ekiplerin başında gelen Olympiakos, sezonun sona ermesiyle beraber yeni sezonun hazırlıklarına başladı.

Yunan ekibinin pota altına yapmak istediği takviyelerden biri ise Avustralyalı uzun Jock Landale.

Gazzetta.gr’nin haberine göre Olympiakos, oyuncunun menajeri ile görüşme sağladı ve 2 yıllık bir teklife bulundular. Ancak oyuncunun önceliği NBA.

Geçen yaz da Avrupa kariyerinin ardından NBA şansını denemiş ama istediği kontratı alamadığı için ülkesine dönerek Avustralya Ligi’nde forma giymişti. Ancak ESPN’e konulan Landale halen hedefinin NBA olduğunu vurguladı.

2019-20 sezonunda ilk Euroleague macerasına başlayan Landale, 11.0 sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Bu sezon ise Melbourne United forması ile 16.5 sayı, 1.7 blok istatistikleri ile yoluna devam ediyor.

EDİTÖR YORUMU:

Enerjisi, atletizmi, ribaundlardaki savaşçılığı ve dış şut tehditi ile modern uzunlar arasında önümüzdeki sezonlarda da adını daha çok duyacağımız isimlerden biri olacak. Ancak Avrupa’da biraz daha kalması ve pişmesi gerekiyor, NBA için biraz fazla acele ediyor. Bir çok önemli ismin yaptığı gibi Euroleague seviyesinde kalıcı ve istikrarlı olduğunu göstermeli. Bu sezonu da boş geçirdi. Avustralya’da oynayacağına Barça’nın teklifini kabul etseydi, şimdi çok farklı bir seviyede olacaktı ve koç Saras’ın mentörlüğünde sınıf atlayacağı da kesindi. Dış şutlarını geliştirmeli ve Euroleague seviyesinde iyi bir ribaundçu olduğunu en az bir sezon daha oynayarak kanıtlamalı.

Yeniden yapılanma sürecine giren Olympiakos’da çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Enerjisi ve savaşçı kimliği ile bu sezon pota altında Martin’in sakatlığı sonrası kaybettiği o ateşi Landale ile yakabilirler yeni sezonda. Ayrıca burada sürelerinin de Final Four kovalayacak takımlara göre daha fazla olacağını, kendisini daha fazla gösterme fırsatı bulacağını düşünüyorum ki Sloukas ve Spanoulis gibi guardlarla oynamak her uzun için avantaj.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …