Güncel Haberler

BSL’de 28.Haftanın Hakem Değerlendirmesi (Suat Yahyabeyoğlu)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde keyifli ve zorlu maçların yer aldığı bir haftayı daha geride bıraktık ve artık normal sezonun son 2 haftasına giriyoruz.

Bu hafta takımlarımızın ve oyuncularımızın performansını mercek altına aldığımız Haftanın Panoraması‘nı sizlerle daha önce paylaşmıştım. Şimdi gelin hakemlerimizin performanslarını değerlendirmek üzere kalemi hakem hocası Suat Yahyabeyoğlu‘na bırakalım. Keyifli okumalar.

Genel Notlar:

  • HDI Afyon Belediye-OGM Orman Spor, Darüşşafaka Tekfen-Petkim ve Büyükçekmece-Beşiktaş Icrypex maçları covid önlemleri nedeniyle ertelendi.
  • Halil Baldemir, Kaan Büyükçil ve Ziya Özorhon ligin ilk yarısında yönettikleri maçlara tekrar atandılar.
  • Eurocup yarı final iki maçında takımlarımız yoktu ama , Emin Moğulkoç ve Hüseyin Çelik atandı.

Hakem Değerlendirmeleri:

Bahçeşehir Koleji – L H Fethiye Bel. (Çok kolay)
Erşan Kartal(85) Halil Baldemir(85) Ahmet Tatlıcı(85)

Pınar Karşıyaka – Galatasaray (Orta)
Özlem Yalman(25) Mehmet Şahin(35) Kaan Büyükçil(25)

Frutti Extra Bursaspor – Fenerbahçe Beko (Orta)
Yener Yılmaz(45) Altuğ Köselerli(45) Özge Şentürk(25)

Türk Telekom – Empera Halı Gaziantep Basketbol (Çok kolay)
Mehmet Keseratar(55) Serdar Ünal(45) Ziya Özorhon(30)

Anadolu Efes – Tofaş (Kolay)
Emin Moğulkoç(80) Kerem Baki(75) Ayşenur Yazıcıoğlu(75)

Meraklısına:

  • 1-2-3-4 ve 5 den oluşan oyuncu faul göstergeleri ,salonda kaç skorbord olursa olsun KESİNLİKLE sayı görevlisi yardımcısı tarafından kullanılır.
  • Takım mensupları,sakatlanan oyuncuya yardım etmek için ANCAK BİR HAKEMİN İZİN VERMESİYLE OYUN SAHASINA GİREBİLİRLER.
  • Doktor gerekli görürse,hakemlerden izin almadan sakatlanan oyuncuyu korumak ve acil tıbbi yardım etmek için oyun sahasına girebilir.
  • Sakatlanan oyuncunun değiştirilmesi işareti hakemler tarafından verilmeden mola alınır ve bu sırada oyuncu iyileşirse oyuna devam eder.
  • Varsa 1.yrd.antrenör adı maç kağıdına yazılır ancak imza atmaz.Herhangi bir nedenle antrenör görevine devam edemezse,maç kağıdını imzalar ve onun tüm yetkilerini alır.
  • Hava atışına katılan iki oyuncudan hiç birisi,top diğer oyunculara,veya zemine temas edene kadar topu tutamaz ya da ikiden fazla tipleyemez. (12.2.6)
  • Topun çok küçük bir bölümü çemberin içinde ve çember seviyesinin altında iken savunma oyuncusu bu topu çelerse kural ihlali yapmıştır.

Mail İletişim: suat.yahyabeyoglu@hotmail.com

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …