Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (28. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 28. hafta programı tamamlandı.

Normal sezonun bitimine 2 hafta kala düşme hattında ve play-off yarışında çekişmenin en üst seviyeye çıktığı bu dönemde, geride bıraktığımız haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

*Büyükçekmece – Beşiktaş Icrypex, Darüşşafaka Tekfen – Petkim Spor ve HDI Sigorta Afyon Belediyespor – OGM Ormanspor maçları covid önlemleri kapsamında ileri tarihlere ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon içerisinde hem koçunu değiştiren hem de kadroda en çok revizyona giden takımlardan biri olan Frutti Extra Bursaspor‘da son haftalardaki performans yüzleri güldürüyordu. Bu hafta ise takımın en önemli skoreri konumundaki Shayok’dan yoksun bir şekilde güçlü Fenerbahçe karşısına çıktılar. Haftaiçi Kadji ile de yolları ayırdıkları için 3 yabancı ile mücadele etmek zorundalardı. Ama tecrübeli uzun Oğuz, Peters ve Munford güçlü rakiplerine karşı yıldızlaşarak, Shayok’un eksiliğini hissetirmediler. Ayrıca koç Alimpijevic’in gelmesiyle artan savunma direnci bu maçta da takımın en güvendiği faktörlerden biri olduğunu gösterdi. Güçlü rakiplerini 77 sayıda tutarak kazanmaları da önemliydi. Bursa artık play-off potasına bir adım daha yaklaştı ve sezon başındaki hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyorlar. Sarı lacivertliler karşısında gösterdikleri bu başarılı performansla da alkışlar eşliğinde haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Adrien Moerman (Anadolu Efes): 21 sayı, 6-7 2sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 blok, 27 verimlilik
  • Oğuz Savaş (FE Bursaspor): 20 sayı, 9-10 2sayı, 5 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Vladimir Stimac (Bahçeşehir): 24 sayı, 9-12 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Kyle Wiltjer (Türk Telekom): 21 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik
  • Pierre Jackson (Galatasaray): 17 sayı, 3-5 3sayı, 7 asist, 3 t.çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Anadolu Efes, Euroleague sahnesinde play-off biletini ve ev sahibi avantajını kaptıktan sonra lige geri döndü ve zorlu rakiplerden biri olan, ilk 4 yarışında kritik viraja giren Tofaş’ı konuk ettiler. Maç beklendiği gibi zorlu geçti ama Efes yine tecrübesi ile galibiyete uzanan taraf oldu. Galibiyet yolunda ise enerjisi, motivasyonu, istikrarı ve liderliği ile bu sezon da takımın en önemli parçalarından biri olan Adrien Moerman‘ın rolü oldukça büyüktü. Fransız yıldız bir çok BSL maçında olduğu gibi sanki haftaiçi Euroleague measinden çıkmamış gibi ortaya koyduğu savaşçı ve mücadeleci oyunla arkadaşlarını da ateşleyen isim oldu. Hücum iç-dış tehditiyle beraber durdurulması zor bir silah olduğunu gösterdiği gibi her iki pota altında ribaundlar için de çok iyi savaştı. 34 dakika sahada kalan Moerman, 6-7 2sayı, 2-5 3sayı, 3-4 s.atış isabetleriyle 21 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 7 ribaund, 2 asist, 2 blok ekledi ve sadece bir top kaybı yaparak 27 verimlilik puanı elde etti. Bu da onu alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu yapmak için yeterliydi.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Oğuz Savaş (FE Bursaspor): 20 sayı, 9-10 2sayı, 5 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Hadi Özdemir (Bahçeşehir): 9 sayı, 3-3 2sayı, 11 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 13 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 22 verimlilik
  • Göksenin Köksal (Galatasaray): 18 sayı, 3-7 3sayı, 9 ribaund, 22 verimlilik
  • Berkan Durmaz (Tofaş): 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 5 t.çalma, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …