Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Top 16 Turunun En İyi Beşi Belli Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde geride kalan Top 16 maçlarında mücadele eden oyuncular arasından en iyi performansı gösteren isimler yani en iyi beş açıklandı.

BCL’de Final 8 turnuvasında yer alacak takımların netleşmesinin ardından Top 16 turunun en iyi beşi de belirlendi.

Final 8 turnuvasında boy gösterecek olan takımlarda forma giyen isimler, Kasey Shepherd, C.J. Harris, Bonzie Colson, Jasiel Rivero ve Giorgi Shermadini 2020-21 sezonunda BCL Top 16 turunun en iyi beşine seçilen isimler oldular.

Nizhny Novgorod forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı guard Kasey Shepherd yer aldığı 6 maçta 20.5 sayı, 5.0 ribaund, 5.0 asist ile 22.2 verimlilik puanı ile bu elit listede yer aldı.

Hapoel Holon‘un tecrübeli guardu C.J. Harris de 6 maçta 17.5 sayı, 2.2 ribaund, 4.3 asist ile 14.8 verimlilik puanına ulaşarak bu listede yer almayı haketti.

En iyi beşte forvet olarak yer alan iki isimden biri olan Strasbourg forması giyen Bonzi Colson ise 17.8 sayı, 6.0 ribaund, 1.8 asist, 17.4 verimlilik puanıyla mücadele etmişti.

Bu önemli listede yer alan diğer forvet oyuncusu ise San Pablo Burgos‘un Kübalı oyuncusu Jasiel Rivero oldu. 6 maçta 14.2 sayı, 8.4 ribaund, 1.4 asist istatistikleriyle 19.0 verimlilik puanına ulaştı.

En iyi beşin pivotu ise Tenerife forması giyen Giorgi Shermadini oldu. Gürcü uzun 17.8 sayı, 5.8 ribaund, 2.6 asist ile 21.2 verimlilik puanına ulaştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …