Güncel Haberler

Monaco, 2021-22 Sezonu İçin Euroleague Biletini Kaptı!

AS Monaco, bu sezonun 7DAYS EuroCup finalistlerinden biri olarak 2021-22 sezonunda tarihinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague‘de yer alma hakkı kazandı.

Yeni sezonda hangi takımların Euroleague’de yer alacağına dair daha bilgileri sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Zenit, erteleme maçında Panathinaikos’u yenerek son play-off biletini kaptı ve Valencia’yı saf dışı bırakmış oldu. Bildiğiniz üzere Valencia bu sezon Euroleague sahnesinde bir önceki sezonun EuroCup şampiyonu kontenjanı iler yer alıyordu ve bu sezon play-off bileti kapabilseydi, 2021-22 sezonunda da Euroleague’de yer alma hakkı kazanacaktı.

Valencia’nın yeni sezon resminde dışarıda kalmasının ardından 2 EuroCup finalistini de seneye Euroleague sahnesinde izleyeceğimiz kesinleşmiş oldu. Gran Canaria’yı 2-0 ile geçerek ilk finalist olan Fransız ekibi de bu hakkı kazanmış oldu. Böylelikle önümüzdeki sezon Asvel ile beraber 2 Fransız takımını Euroleague sahnesinde izleyeceğiz.

İkinci takım ise Virtus Bologna ile Unics Kazan ile oynanacak yarı final serisi 3. maçının ardından belli olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …