Güncel Haberler

Euroleague’de Yeni Sezon Hangi Takımların Yer Alacağı Belli Oldu!

Turkish Airlines Euroleague‘in CEO’su Jordi Bertomeu, 7DAYS EuroCup yarı final serisindeki Virtus Bologna – Unics Kazan maçını izlemek üzere İtalya’daydı.

Maçın öncesinde kendisine sorulan soruları yanıtlayan Bertomeu, yeni sezonda hangi takımların Euroleague’de yer alacağına da açıklık getirdi. Ligin hedefinin daha uzun lisanslı takımlarla yola devam etmek olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

2023-24 sezonuna kadar 16-18 kulübün çok yıllık lisanslarının olmasını ve ligin sahibi olmalarını hedefliyoruz.

Bildiğiniz üzere Asvel Villeurbanne, FC Bayern Munich ve 2 yıllık özel daveti (wild card) bulunan Alba Berlin ile beraber toplam 14 takımın uzun vadeli lisansları mevcut. 2021-22 sezonu için de öncelik VTB Ligi ve Adriyatik Ligi şampiyonlarına verilmek üzere 2 wild card daha verilecek. Geriye 2 boş koltuk kalıyor; bunlardan birisi EuroCup şampiyonunun olacak, diğer koltuk için ise öncelik Valencia’da ama eğer play-off’a kalamazlarsa o zaman son koltuk da EuroCup’da final oynayan diğer takımın olacak.

Valencia bir önceki sezonun EuroCup şampiyonu olarak play-off yapması durumunda Euroleague 2021-22 sezonunda da boy gösterebilecek, bu durumda kalan tek boş koltuk yeni EuroCup şampiyonu tarafından doldurulacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …