Güncel Haberler

BSL’deki Sıralama Şampiyonlar Ligi ile Anlaşmalı Ekiplere Ne Kazandıracak?

ING Basketbol Süper Ligi‘nde play-off yarışı tam gaz devam ederken sıralama da bir çok takım için çok önemli. Hem de bunun nedeni sadece eşleşmeler değil, finansal boyutu da var işin.

Hali hazırda Euroleague’de A lisansı bulunan iki temsilcimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko dışında diğer play-off’a kalacak olan takımlarımızdan FIBA Şampiyonlar Ligi ile anlaşması bulunanlar aynı zamanda kazanacakları bonusları da düşünüyorlar.

Şampiyonlar Ligi ile turnuvaya katılan kulüplerimiz arasında yapılan anlaşmaya göre BSL’de normal sezonda ilk 6 sırada yer alan takımlarımız FIBA’dan 50 bin Euroluk Şampiyonlar Ligi katılım bedeli dışında ekstra bonuslar da alacaklar:

Beşinci ve altıncıya: 250 bin euro
Dördüncüye: 300 bin euro
Üçüncüye: 350 bin euro
İkinciye: 400 bin euro
Birinciye: 600 bin euro

FIBA’yla anlaşması bulunan ancak ilk 6 sırada yer alamayan diğer takımlar ise bu ekstra bonuslardan faydalanamayacak.

Eğer normal sezonun böyle sona erseydi; Pınar Karşıyaka Tofaş, Darüşşafakaka Tekfen ve Türk Telekom bonusta faydalanabilecek takımlar olacaklardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …