Güncel Haberler

Deck’in Oklahoma ile İmzalayacağı “İlginç” Anlaşmanın Detayları Belli Oldu!

AS’ın haberine göre Oklahoma City Thunder, Arjantinli yıldız Gabriel Deck ile maaş sınırını geçmek için kontrat imzalıyor!

Real Madrid ile son maçına Fenerbahçe Beko karşısında çıkan Arjantinli forvet, NBA’in yolunu tutuyor.

Haberinde detaylarında Deck’in anlaşmasının yıllık 4 milyon dolardan 4 yıllık olacağı belirtiliyor. Ancak kontratın bu senelik kısmı dışında kalan 3 yıllık bölümü garanti altına alınmış değil.

Bu kontratla birlikte Thunder her yıl harcamak zorunda olduğu minimum maaş sınırına ulaşmış olacak. Eğer bu 4 milyon dolar harcanmamış olsaydı tamamı kadroda halihazırda yer alan tüm oyunculara bonus şeklinde dağıtılacaktı.

Bu anlaşmaya göre Thunder yanlızca 1 ay için yarısı vergilere gidecek olan toplam 4 milyon dolar harcamış olacak. Anlaşm gereği de Real Madrid bonservis bedeli olarak 1.5 milyon euro olacak, bu da play-off öncesi İspanyol ekibine bir teselli olacak. Bu arada NBA kuralları gereği bonservisin sadece 750 bin dolarlık kısmı Thunder tarafından ödenecek, kalanını Deck maaşından ödeyecek.

Özetle kaba bir hesapla Deck, 1 aylık NBA macerası için 1.1 milyon euro kazanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Orlando, Mitchell’a Rağmen Kazanıp Seriyi Yedinci ve Son Maça Taşıdı!

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 6. maçında Orlando Magic konuk ettiği Cleveland Cavaliers‘ı Mitchell’a …