Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 6.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunun 6. ve son haftasını geride bıraktık.

Alınan sonuçların ardından maalesef 3 temsilcimizden ikisi, Tofaş ile Türk Telekom, turnuvaya veda ederken sadece Pınar Karşıyaka, Hapoel Holon, Strasbourg, Nizhny Novgorod, Tenerife, San Pablo Burgos, Nymburk ve Zaragoza ile beraber Final 8 biletini kapmayı başarabildi.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını hazırlarken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sarıca’nın göreve gelmesiyle hedefleri yükselten ve bu doğrultuda iddialı bir kadro kuran Pınar Karşıyaka, sezon boyunca da bunun altını dolduracak nitelikte kaliteli, istikrarlı, dirençli bir basketbol ortaya koydu. Evet zaman zaman sakatlıkların da etkisiyle sezon içerisinde düşüşler yaşadı ama toparlanmayı bilip tecrübeli isimlerin ve koç Sarıca’nın farkıyla Final 8 şanslarını son maça kadar taşımayı başardılar. Baştan sona üstünlüklerini İtalyan ekibine kabul ettirmeleri ve Mustafa Kemal Atatürk Salonu’nda taraftarlar olmasa da geçerli olan büyülü atmosferin yardımıyla müthiş bir hücum performansı eşliğinde istediklerinden fazlasını alarak tam 19 farkla kazanarak son 8 takım arasına adlarını yazdırmayı başardılar. Brindisi gibi denk bir rakibe karşı ribaundlarda 38-24, asistlerde 23-19 üstünlük kuran ve 3 sayı çizgisi gerisinden 12-23 (yüzde 52.2) ile oynayarak Final 8 biletini alan temsilcimiz bu dominant ve anlamlı galibiyetinin ardından haftanın takımı ödülünün de alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Tony Taylor (Karşıyaka): 30 sayı, 8-13 isabet, 2 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • D.J. Kennedy (Karşıyaka): 21 sayı, 6-9 isabet, 10 ribaund, 27 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (Tofaş): 21 sayı, 7-10 isabet, 5 asist, 24 verimlilik
  • Hayden Dalton (Nymbruk): 17 sayı, 6-8 isabet, 8 ribaund, 24 verimlilik
  • Bonzie Colson (Strasbourg): 23 sayı, 8-11 2sayı, 4 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Pınar Karşıyaka‘nın ve koç Sarıca’nın bu seviyelerde, böyle zor maçlarda en çok güvendiği isimlerin başında kuşkusuz Tony Taylor geliyor. 30 yaşındaki tecrübeli guard daha önce buraları oynamış, hatta daha üstüne çıkarak Virtus Bologna’yla şampiyonluk kazanma başarısını da göstermişti. Şampiyon takımın oyun kurucusu olarak geldiği temsilcimizde de tam ona ihtiyacımız olan, sahneye çıkması gereken maçta gerekeni yaptı. Bu sefer organizasyon becerilerini bir kenara bırakıp takımının onun skoruna daha fazla ihtiyacı olduğunu hissedip buna göre bir performans sergiledi ve adeta tek başına Brindisi savunmasını yıktı geçti. Gerek yay gerisinden doğru seçimlerle yakaladığı 3-5 isabet oranı gerekse akıllı penetreleriyle bulduğu sayılar (5-8 2sayı) artı temasları alıp faul çizgisine giderek oradan bulduğu tam 11 sayı (11-14) ile toplamda 30 sayıya ulaştı. İstatistiklerine 2 ribaund, 7 asist de ekleyen ve sahada kaldığı 32 dakikada sadece 1 top kaybı yapan Taylor 30 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …