Güncel Haberler

Karşıyaka Final 8 Ev Sahipliğine Aday!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Final 8’de yer alacakl takımlar netleşti.

Top 16 grup maçlarının ardından 4 grupta ilk 2 sırada yer alan 8 takım 9 Nisan’da açıklanacak şehir ve ülkenin ev sahiplinde karşılaşarak 2020-21 sezonunun şampiyonu belirleyecekler.

Pınar Karşıyaka (Türkiye), Nymburk (Çekya), San Pablo Burgos (İspanya), Tenerife (İspanya), Zaragoza (İspanya), Strasbourg (Fransa), Nizhny Novgorod (Rusya), Hapoel Holon (İsrail)

Final 8 turnuvasının kurası 16 Nisan’da çekilecek ve turnuvanın da 5 Mayıs’ta başlaması planlanıyor.

Bu sekizli turnuvada ülkemizi tek temsil edecek takım olan Pınar Karşıyaka da ev sahipliği konusunda FIBA’ya resmi başvurusunu yapmış durumda. Konu hakkında İzmir temsilcisinin başarılı koçu Ufuk Sarıca şu ifadeleri kullandı:

Biz yola çıkarken ev sahipliğini İzmir’e almayı hedeflemiştik. Sekizli finali buraya almak istiyoruz. Şartlar ne olur bilmiyorum, olağanüstü bir durumda geçiyoruz ama kulüp ve yönetim olarak ev sahipliğini almak isteriz.

Tivibu Spor

Daha önce Final 8 biletini garantilemiş olan İsrail ekibi Hapoel Holon da ev sahipliği için başvuruda bulunmuştu ve temsilcimizin bu konudaki en büyük rakipleri olacağı belirtiliyor. Ayrıca Novgorod’un da adaylar arasında yer aldığı gelen haberler arasında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …