Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Yeni Sezon İçin Wainright’ı Kadrosuna Katıyor!

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı kurucu takımlarından biri olan Zalgiris Kaunas, yeni sezon için transfer hazırlıklarına şimdiden başladı.

15min.lt sitesinin iddiasına göre Litvanya temsilcisi bu sezon Strasbourg ile başarılı bir performansa imza atan Ishmail Wainright ile yeni sezon için prensip anlaşmasına vardı. Ancak Birleşik Amerikalı forvetin bu yaz NBA yapma olasılığı da yüksek ki sezon içerisinde kendisini Toronto Raptors ciddi şekilde istemiş ama Strasbourg onu bırakmamıştı.

26 yaşında olan 1.96 metre boyundaki Wainright bu sezon Strasbourg’un Şampiyonlar Ligi’nde Final 8 bileti kapmasında çok yönlü performansı ile kritik bir rol oynamış, 11 maçta 9.6 sayı, 4.1 ribaund, 2.2 asist, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Aynı zamanda Uganda milli takımının da formasını giyen Wainright, güçlü fiziği ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu. Hücumda dış şutlar konusunda istikrarsız ama yaptığı akıllı penetreler ve enerjisi ile takıma her zaman faydalı olabilen bir isim. Ayrıca işin ribaund kısmında da katkısı yüksek bir isim. Savunmada da 1,2,3 tüm arka alan pozisyonlarının karşısında durabilen, fiziksel avantajıyla rakipleri zorlayan savaşçı bir isim. Strasbourg’a oyunun her iki alanında da değer kattı ve istikrarlı bir rol oyuncusu olduğunu gösterdi.

Her ne kadar çok yönlü performansıyla Euroleague sahnesinde de “görev adamı” statüsünde sırıtmayacağını düşünsem de dış şut tehditi böyle istikrarsız olan bir ismin Euroleague sahnesinde zorlanabileceğini düşünüyorum. Savunma ve ribaundlar konusunda da ise değer katar.

Zalgiris’in yeni sezon yapılanmasında Grigonis ve Milaknis gibi şutör kanat oyuncularını takımda tutup tutmayacağı önemli. Onun yanında en az 2 tane etkili şutör olmalı. Örneğin Walkup, Wainright, Rubit gibi isimlerin aynı beşte yer alması Zalgiris hücumlarını zorlayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …