Güncel Haberler

EuroCup’da Çeyrek Finallerin MVP’si: Mathias Lessort

7DAYS EuroCup‘da çeyrek final maçlarının MVP’si AS Monaco‘nun Fransız uzunu Mathias Lessort oldu.

Hatırlayacağınız üzere Monaco çeyrek final serisinde Buducnost ile karşılaşmış ve ilk maçı kendi sahasında kaybettikten sonra deplasmanda ve ardından tekrar kendi sahasında kazanarak 2-1 ile adını yarı finale yazdırmış, Gran Canaria’nın rakibi olmuştu. İşte bu zorlu 3 maçlık seride takımı enerjisi ve her iki pota altındaki dominant performansı ile ayakta tutan isim kuşkusuz Lessort oldu.

Fransız uzun 3 maçta ortalama 24 verimlilik puanı ile mücadele ederken bu maçların tamamında minimum 20 puan elde edebilen tek isim oldu çeyrek finaller boyunca.

Çeyrek final serisinde normal sezona göre neredeyse tüm kategorilerdeki katkısını arttıran Lessort, 18.7 sayı, yüzde 60 2sayı, 7.7 ribaund, 1.3 asist, 1.3 top çalma, 1.3 blok istatistikleriyle komple bir performans sergiledi. Normal sezonda ise 12.8 sayı, yüzde 63.2 2sayı, 6.2 ribaund, 1.1 asist, 0.9 blok ve 18.1 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı veriyordu.

Lessort daha önceki EuroCup sezonunda Malaga forması ile çeyrek finale kadar gelebilmiş ve 2018-19 sezonunun en iyi ikinci beşine seçilme başarısı göstermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …