Güncel Haberler

Euroleague’de Mart Ayının MVP’si: Nikola Mirotic

Turkish Airlines Euroleague‘de Mart ayının en değerli oyuncusu FC Barcelona‘nın İspanyol yıldızı Nikola Mirotic oldu.

Mart ayında Barça aldığı sonuçlarla play-off’u ilk garantileyen takım olmuş artı ilk 4 sırada yer almayı ve sonrasında da normal sezonu lider bitirmeyi garantilemişti. Bu önemli dönemde kuşkusuz takımın yıldız 4 numarası Mirotic’in katkısı büyüktü.

Ay boyunca neredeyse durdurulamaz bir performans sergileyen Karadağ asıllı İspanyol yıldız, takımı Panathinaikos, Real Madrid ve Milano’yu deplasmanda, Baskonia ve Alba Berlin’i ise İspanya’da yenerken 26.8 verimlilik ortalaması tutturdu. Aynı zamanda kendisi adına sezonun en yüksek verimlilik puanı olan 34’ü egale ettiği maçta ise takımı ayın tek yenilgisini Maccabi deplasmanında almıştı.

Mirotic Mart ayını 20.0 sayı, 7.0 ribaund, 2.0 asist, 1.3 top çalma ve 26.8 verimlilik puanı ortalamaları ile tamamladı.

Şubat ayının MVP’si Valencia’dan Nikola Kalinic, Ocak ayının Fenerbahçe Beko’dan Jan Vesely, Aralık MVP’si CSKA Moskova’dan Nikola Milutinov, Kasım ayı yine CSKA’dan Mike James ve Ekim ayının MVP’si ise Marius Grigonis seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …