Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 33.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun son dönemecine girdik ve 33. hafta maçlarıyla da sezonun son çift hafta programı tamamlanmış olacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizler için Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım. Keyifli okumalar.

*3 değişiklik hakkımız var ama ben ikisini kullanacağım.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • İlk yolları ayıracağımız isim FC Bayern Munich’in Sırp forveti Vladimir Lucic olacak. Evet istikrarlı bir şekilde 14-15 puan getirebiliyor ama maliyetinin 2.29 olduğunu düşünürsek bence yetersiz açıkçası. Son Fenerbahçe maçında ad iyi bir görüntü vermedi, zaten yine 14 puan getirebildi sadece.
  • İkinci isim ise Yeşil Burun Adalı dev uzun Walter Tavares olacak. Real Madrid’in temsilcimiz Efes’e farklı kaybettiği maçta sakatlanarak kenara gelmiş ve sonrasında tekrar dönememişti, bu hafta Olympiakos karşısında süre alsa bile verimliliği konusunda şüphelerim var. Bu nedenle riske girmeyeceğim onu takımda tutarak.

Şimdi de yeni yaptığımız eklemelere bakalım:

  • Kısa forvet pozisyonuna eklediğim isim CSKA Moskova‘nın yıldızı Will Clyburn oldu. Sezonun büyük bir bölümünü sakat geçirdikten sonra son maçlarda ritmini bulan tecrübeli oyuncu, James’in yokluğunda çok daha fazla sorumluluk almaya başladı ve bu da istatistiklerine yansıdı. Geçen hafta 19.8 puan getirirken son 3 maç ortalaması da 23 ve maliyeti ise sadece 1.59.
  • Takımımıza ikinci ve son yapacağım ekleme ise TD Systems Baskonia‘nın çok yönlü İtalyan uzunu Achille Polonara olacak. Kariyerinin en verimli sezonunu geçiren tecrübeli uzun tam anlamıyla koç Ivanovic’in jokeri olmuş durumda. Onu istediği gibi 4 ya da 5 numarada kullanabiliyor ve o da iç-dış tehditi artı ribaundlardaki savaşçı kimliği ile takıma değer katıyor. Son maçta tam 39.6 puan getirmiş ve zaten 32. haftanın MVP’si olmuştu. Son 3 maç ortalaması da 29 ve 2.42’lik maliyetini fazlasıyla hakediyor.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …