Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 5.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turu 5. hafta heyecanı geride kaldı.

Temsilcilerimiz Türk Telekom ile Pınar Karşıyaka’nın Final 8 umutlarını son haftaya taşıdığı bu haftanın ardından gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başladığında herkesin kafasında Final 8 yapacak takımların listesi aşağı yukarı belirlenmişti ama bu listede Hapoel Holon‘u tutan biri var mıydı açıkçası hiç sanmıyorum! Tanıdık bir isim, eski dost koç Dedas yönetimindeki İsrail ekibi hem normal sezon hem de Top 16’da herkesi şaşırtarak çok iyi bir performans sergiledi ve bu hafta da konuk ettiği Brindisi’yi son saniye basketiyle yenerek Final 8 biletini garantileyen ki oldu zorlu I grubunda. Brindisi, Tofaş, Karşıyaka gibi önemli rakipleri geride bırakan ve liderliği de garantileyen İsrail ekibini bu hafta da uzatma artı son topa kadar gösterdiği mücadeleden ötürü alkışlarla tebrik ediyorum, haftanın takımı ödülünü sonuna kadar hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Kyle Wiltjer (Türk Telekom): 24 sayı, 7-11 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Lukas Palyza (Nymburk): 26 sayı, 6-11 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (Tofaş): 21 sayı, 5-6 3sayı, 4 ribaund, 20 verimlilik
  • C.J. Harris (Hapoel Holon): 24 sayı, 4-8 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 20 verimlilik
  • Tyler Cavanaugh (Tenerife): 18 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Temsilcimiz Türk Telekom, bu hafta kendi sahasında AEK karşısında tamam mı devam mı maçına çıkmıştı. Kazanmanın dışında 10 ve üzeri farkla gelecek bir galibiyet ikili averajda da üstünlük demekti. Bu iki konunda da istediğini alan temsilcimizde kuşkusuz galibiyetin başmimarı da Kyle Wiltjer‘dı. Kanadalı uzun standartlarının aksine bu kez potadan uzak oynamak yerine sadece 1 üçlük denediği karşılaşmadan 7-11 2sayı, 7-7 s.atış isabetiyle 24 sayı üretirken, istatistiklerine 6 ribaund, 3 asist ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak 28 verimlilik puanına ulaştı. Son yıllarda gelişen ve güçlenen fiziğiyle artık 5 numarada da fark yaratabilen Wiltjer bu maçta da AEK karşısında pota altını dominet etti ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …