Güncel Haberler

Fenerbahçe, Bayern’i Audi Dome’da Devirip Play-Off Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu FC Bayern Munich‘i 68-77’lik skorla devirip play-off biletini cebine koymayı başardı.

Bu sonuçla son 17 maçından 15 tanesini kazanmayı başaran Fenerbahçe Beko derecesini 20-12 yaparak ilk 4 yarışındaki iddiasını da sürdürdü. Bayern ise 19-13 ile play-off iddiasını korumaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 21 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund ile en skorer isim olurken, Jan Vesely de 15 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 blok ile diğer etkili isimdi. 5 gün önce büyükannesini kaybeden ve bu performansı ona armağan ettiğini maç sonunda açıklayan Marko Guduric ise 18 sayı, 3-9 3sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarlarındandı.

Bayern cephesinde ise Wade Baldwin 20 sayı, 2-6 3sayı, 7 ribaund, 5 asit ile öne çıkarken, Paul Zipser 12 sayı, 2-4 3sayı, 2 ribaund ve Vladimir Lucic 11 sayı, 2-5 3sayı, 7 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça daha konsantre ve agresif başlayan taraf Alman ekibi oldu ki koç Trinchieri’nin öğrencileri daha ilk bölümden 10-3’lük bir seri yakaladılar. Hücumda Melih ve Vesely’nin kıpırdanmaları ile toparlanan temsilcimiz savunmada da vidaları sıkınca 5 dakikada sadece 2 sayıya izin verdi ve bu sayede de öne geçti. İlk çeyreği de 18-15 önde kapattık.

İkinci çeyrekte de sert savunmadan ödün vermeyen temsilcimiz adına tek eksik tempoydu. Düşük tempoda oynanan maç tam olarak Bayern’in istediği şekilde dengede ama düzenler dahilinde ilerliyordu. İki takım da savunma odaklı seriler yakalayıp birbirine karşılık verdi bu çeyrekte ve dengenin bozulmasına izin vermediler, zaten soyunma odasına da sarı lacivertlilerin 35-34’lük üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrek yine düşük tempoda ve dengede başlamıştı ki çok geçmeden Vesely’nin devreye girmesi, tam anlamıyla sazı eline almasıyla üstünlüğümüzü hissettirmeye başladık. Her iki pota altında da enerjisiyle fark yaratan Çek yıldız tam anlamıyla her şeyi yapıp neredeyse sahanın her yerine ayak basıp her topa temas etti. Guduric de ilk yarıdaki suskunluğunu üzerinden atıp aradığımız dış şut isabetini bulunca farkı açmaya başladık ve çeyreğin son bölümünde çizgiye giderek farkı koruyup son 10 dakikaya 53-44 önde girdik.

Son çeyrekte Guduric tam anlamıyla oyuna ağırlığını koydu. Onun skorer oyunuyla hep bir adım öndeydik. Ancak Bayern de Zipser ve Sisko’dan gelen ekstra şutlarla maçtan kopmadı. Yarı sahayı çabuk geçen ve savunmamız yerleşmeden bu ikiliye Baldwin’i de ekleyip kritik şutlar sokmaya başlayan Bayern, tıpkı son Olympiakos maçında olduğu gibi temsilcimizin maçı sonunda yaşadığı bocalama anlarını iyi değerlendirdi, farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak son bölümde savunmada devleşen Vesely ve hücumda bulduğu kritik şutlarla bize nefes aldıran De Colo sayesinde farkı yeniden güvenli yerlere getirerek Bayern’i 9 sayı farkla devirerek play-off biletini aldığımız gibi sıralama için gerekirse ikili averaj artısını da cebimize koymuş olduk.

Pierre ve Guduric gibi x-faktörlerden iyi katkı alan, Vesely ile De Colo’nun kenarda olduğu ya da aktif dinlenme yaptığı anları iyi geçen temsilcimiz genelini üstün oynadığı maçı hakederek kazandı. Artık play-off’lara kaldığımıza göre oradaki maçları düşünmemiz lazım ve şu maç sonundaki bocalamalarımıza bir çözüm bulmamız gerekiyor. Hem Olympiakos hem de bu maçta son anlarda basiretin bağlanması, yapılan basit hatalar ve konsantrasyon problemleri play-off serilerinde başımızı ciddi şekilde ağrıtabilir. Koç Kokoskov başta olmak üzere takımın liderleri De Colo ve Vesely bu konunun üstüne çalışıp çözüm bulmalılar sezonun kalan maçlarında. Artık maç sonlarını net getiren, farkı koruyabilen bir Fenerbahçe izlememiz lazım play-off’lar öncesi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …