Güncel Haberler

Karşıyaka Son Saniye Teknik Faulü ile Holon’a Kaybetti

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 turu 4. hafta maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka konuk olduğu Hapoel Holon‘a son çeyrekte yakalandı ve bitime 0.6 saniye kala çalınan teknik faulle 77-76 kaybetti.

Bitime 7 saniye kala çizgiye giden Henry hata yapmadı ve farkı 1 sayıya düşürdü (74-73). Ardından 6 saniye kala bu kez Holon adına çizgiye giden Bourdilion hata yapmadı ve farkı 3 sayıya çıkardı (76-73). Son topta Holon üçlük yememek için Henry’e faul yaparak çizgiye gönderdi. Skorer oyuncu ilk atışı atıp ikinciyi bilerek kaçırdı ve kendi ribaundunu alarak mucizevi bir üçlü gönderdi ve 0.6 saniye kala maça 76-76 eşitlik getirdi. Mola alarak topu ön sahaya taşıyan Holon, topu çıkarırken Semih hata yapılması için sıçrayarak pas açılarını kapatmaya çalıştı. Ama bu sırada ayağının burnu ufak bir şekilde çizgiye temas etti, bunu gören hakem teknik faulle cezayı kesti maalesef ki bu sırada Holonlu oyuncu topu sorunsuz bir şekilde sahaya sokmuştu bile. Ardından teknik faul atışı için çizgiye giden McGee isabetle dönünce 77-76’lık skorla İsrail temsilcisi şansının da yardımıyla kazanan taraf oldu.

Bu sonuçla Holon 3-1 ile liderlik koltuğuna otururken, Kaf-Kaf ise 2-2 ile 2. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Holon’da C.J. Harris 21 sayı, 4-8 3sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken, Isaiah Miles 20 sayı, 5-9 3sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Tyrus McGee 12 sayı, 3-3 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kaf-Kaf cephesinde ise Amath M’Baye 17 sayı, 2-5 3sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Sek Henry 13 sayı, 3-8 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, Raymar Morgan 12 sayı, 9 ribaund, 4 asist ve Tony Taylor 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …