Güncel Haberler

Anadolu Efes, Zalgiris’i Farklı Geçerek Seriyi 7 Maça Çıkardı!

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı 89-62’lik skorla geçerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 18-10’luk derecesi ve 1 maç eksiğiyle 3. sıraya yerleşirken, Zalgiris ise 15-14 ile 9. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 26-12
2.çeyrek: 49-28
3.çeyrek: 76-48
4.çeyrek: 89-62

Lacivert beyazlılarda Shane Larkin 18 sayı, 4-9 3sayı, 3 asist, 4 top çalma ile öne çıkarken, Vasilije Micic 17 sayı, 2-5 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Rodrigue Beaubois 12 sayı, 2-4 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, Sertaç Şnalı 12 sayı, 3 ribaund ve Krunoslav Simon 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zalgiris cephesinde ise Thomas Walkup 15 sayı, 8 asist ile etkili olurken, Marius Grigonis 14 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund ve Augustine Rubit 13 sayı, 8 ribaund ile diğer direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maçın ilk bölümünde iki takım da belirledikleri setlere uyarak hücum etmeye çalıştılar, bu konuda ısrarcı oldular. Zalgiris, tepe ikili oyunlarında Lauvergne’in perdeleri üzerinden organize olup burada üretmeye çalışırken, temsilcimiz ise içeri inen toplar 4 ismi dışarı çekerek gömülen Zalgiris savunmasına bu şekilde ceza kesmeyi hedefledi. Planı daha başarılı şekilde uygulayan ve farkı açmaya başlayan temsilcimiz karşısında Zalgiris düzen dışına çıktı ve Grigonis ile Walkup birebirler üstünden erken toplar kullanmaya başlayınca tempo da bizim istediğimiz gibi yükseldi. Maç koşarak oynanmaya başlayınca Micic’in etkilinliği arttı ve skor yükünü çekmeye başladı. Savunmada da çemberi iyi savunan ve gerektiğinde iyi gömülen Efes karşısında Zalgiris çok zorlandı, ilk çeyreği 26-12 gibi net bir skorla önde kapattık. Çember savunmasını ikinci çeyrekte de sıkı tutmaya devam eden Efes, aynı zamanda dribbling yapan kısaları kanatlara hatta köşelere iterek o bölgedeki savunmayı kalabalıklaştırıp karar vermelerini zorlaştırdı, onları hataya zorladı bir çok kez. Bu şekilde çeyreğe 10-0’lık bir seriyle başladık ve Zalgiris’in direncini daha maçın başında tamamen kırmış olduk. Zalgiris bu seri sonrası mola alarak yarı sahada baskı yapmaya, kısalarımızın potaya gidişlerini daha erken engellemeye çalıştı. Hücumda ise bir tarafta yoğunlaşıp ani paslarla ters köşedeki şutörleri kullanmayı denediler ve nispeten başarılı da oldular. Ancak bizim tüm ikili oyunlarda perdeyi yapan uzunumuzdan kısa devrilme sonrası her zaman ekstra pas alabiliyor oluşumuz onların yine savunma dengesini bozmuş oldu ve devreye 21 sayılık farkla 49-28 önde girdik.

Temsilcimiz farkın da etkisiyle 2. yarıya biraz düşük konsantrasyonla başladı. Hücumda ritim kaybedildi ve disiplinsizlik hakim oldu artı savunmada topsuz katlar takip edilmemeye başlandı. Bunun üzerine Zalgiris 5-0’lık bir seri yakaladı. Koç Ataman’ın molası sonrası kendisine gelen lacivert beyazlılar hücumda biraz zorlandı Larkin ve Micic üzerindeki sert savunmayla beraber. Buna cevabı biz de pota altında verdik, Sertaç’ın Rubit’e karşı olan fiziksel üstünlüğünü verimli kullandık bu anlarda. Ayrıca Larkin’den gelen 2 uzak mesafeli üçlük de Zalgiris’e tekrar bir mesaj vermemizi destekledi. Beaubois ve Micic’in penetreleri de gelince hücumda tekrar ritmini bulan Efes son çeyreğe 76-48 gibi ciddi bir farkla önde girdi. Son çeyreğe savunma odaklı bir beşle çıkan ve Anderson ile Doğuş’u sahaya süren koç Ataman takımının enerjisini yukarıda tutarak farkın kapanmasını engelledi ve tamamen direncini kırdığımız Zalgiris’i Litvanya’ya 89-62 gibi kalp kırıcı bir skorla yolculamış olduk.

Geçen sezonki ritmine ve formuna yeniden kavuşan Anadolu Efes üst üste 7. galibiyetini alırken oynadığı dominant, agresif ve göze hoş gelen basketbolla bir kez daha Final Four’un en güçlü adaylarından biri olduğunun mesajını herkese verdi, geçen sezon yarım kalan işlerini tamamlamayı ne kadar istediklerini de bir kez daha yüksek sesle dile getirmiş oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …