Güncel Haberler

Koç Ataman, Zalgiris Galibiyetini ve Koraç Kupası’nın 25. Yıldönümü Hakkında Konuştu

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 89-62 gibi farklı bir skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Bir kez daha çok iyi basketbol oynadık. Savunmada çok iyi başladık. Hücumda ise topu çok iyi paylaştık, herkes topa değdi ve bunun üzerine iyi sayılar bulduk. Bu akşam 15 üçlük bulduk. Daha fazlasını da atabilirdik. Boş şutlar kaçırdık. Çok iyi bir galibiyet aldık. İkili averajı da aldık. Puan tablosunda tırmanmaya devam etmek istiyoruz.

beIN Sports & Eurohoops

Koraç Kupası ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Ataman, şunları söyledi:

Çok büyük bir zaferdi. 25 yıl önce, ilk defa spor tarihimizde önemli bir Avrupa kupası kazanılmıştı. O günün şartlarında bu çok önemliydi. Başta Aydın Örs olmak üzere bütün oyuncuları ve ekibi yine kutluyorum. Aramızda olmayan çok önemli abilerimiz, kardeşlerimiz var. Doğan Hakyemez, Özcan Mutlugil, Conrad McRae, Taner Korucu gibi… Çok güzel günlerdi, tabii bunu yaşatacağız fakat Türkiye’de basketbolun bu kadar yükseldiği bir ortamda çok daha zor, çok daha büyük bir kupada yeniden Türkiye’ye tabii ki getirmek istiyoruz ama kolay değil. Son oynanan EuroLeague’de finale kadar gelmeyi başardık. Adım adım gideceğiz. Geçen yıl da çok yaklaşmıştık, pandemi sebebiyle olmadı. Bu sezon sonuna kadar bunu zorlayacağız. Türk basketbolunun hem kulüpler hem de milli takımlar düzeyinde bu yatırımlar, bu ilgi neticesinde daha fazla kupaya ihtiyacı olduğunu, daha nice kupalar kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Avrupa’nın en büyük takımlarının yer aldığı bir ligde oynuyoruz ve büyük bir mücadele veriyoruz.

Üç yıldır bu ligin tepesinde yer alıyoruz. Ligin en prestijli takımlarından biriyiz. Sonunda sporda bazen şampiyon olursun, bazen finale gelirsin, bazen Final Four’da kaybedersin ama önemli olan bu seviyelerde olmak. Anadolu Efes, son üç yılda Avrupa basketbolunun zirvesinde. Bence hem oynadığı basketbolla hem de verdiği keyifle herkese büyük zevk veriyor. İnşallah sonunda bir gün kupa da gelir. Bu sezon mu gelir? Ona bakacağız.

beIN Sports & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …