Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 1.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turu ilk hafta maçları geride kaldı.

3 temsilcimizin yer aldığı Top 16 turunda Türk derbisi de izledik, gülen taraf kendi sahasında Tofaş’ı yenen Pınar Karşıyaka oldu. Diğer temsilcimiz Türk Telekom da Fransız ekibi Strasbourg’u Ankara’da yendi. Gelin birlikte ilk haftayı mercek altına alalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

** Bu arada Nizhny Novgorod-AEK maçının Yunan ekibinde artan Covid vakaları nedeniyle ertelendiğini, bu nedenle de bu hafta 8 yerine 7 maçın oynandığını belirtelim.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Dedas yönetimindeki Hapoel Holon normal sezon gruplarından çıkarak büyük bir sürprize imza atmıştı ve Top 16 ilk haftasında da şaşırtmaya devam ediyor. Güçlü rakipleri Brindisi karşısında hem de deplasmanda kazanarak açılış haftasının en önemli sürprizine imza attılar. Evet rakibin en önemli silahı Harrison’dan yoksun olması da çok önemliydi. Ama yine de elde ettikleri başarıyı kesinlikle küçültmez bu durum. Maçın genelini üstün oynadılar, kısa dönemlerde geriye düştükleri oldu ama hiç oyundan kopmadılar ve hep bir adım öne geçtiler. Ülkemizde de forma giymiş olan iki isim C.J. Harris ile Chris Johnson 17’şer sayıyla galibiyeti getiren isimler oldular. Ribaundlarda 24-42 gibi bir farkla ezilmiş olmalarına rağmen rakibi tam 21 top kaybına zorladıkları baskılı savunmaları sayesinde galibiyete uzandılar, savunma odaklı hızlı hücum sayıları galibiyeti getirdi onlara. Bu kritik maçta hem de deplasmanda kazandıkları için de haftanın takımı ödülü onlara gidiyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Jasiel Rivero (San Pablo Burgos): 25 sayı, 2-3 3sayı, 11 ribaund, 29 verimlilik
  • Nick Johnson (Türk Telekom): 21 sayı, 4-5 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
  • Jonathan Barreiro (Zaragoza): 26 sayı, 6-6 3sayı, 2 t.çalma, 25 verimlilik
  • Retin Obasohan (Nymburk): 21 sayı, 2-5 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik
  • Giorgi Sheradini (Tenerife): 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en önemli bölümü olan Top 16 turu başladı. Son şampiyon ve aynı zamanda Uluslar Kupası’nın da şampiyonu ünvanı ile buraya gelen İspanyol ekibi San Pablo Burgos ilk maçında konuk ettiği VEF Riga karşısında beklenenden fazla zorlanmış olsa da yine de uzatma sonunda kazanmıştı. Bu kritik ve zorlu galibiyetin mimarı da kuşkusuzu Kübalı uzun Jasiel Rivero oldu. 27 yaşında olan 2.04 metre boyundaki atletik uzun Burgos ile kariyerinde basamakları hızlıca çıkıyor ve sergilediği verimli performanslarla da artık Euroleague takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. Açılış maçında da takımını tam anlamıyla sırtlayan isimdi. 28 dakika süre alırken 7-10 2sayı, 2-3 3sayı isabetleriyle 25 sayı üretirken 11 ribaund ve 2 top çalma da ekledi istatistiklerine ve 29 verimlilik puanına ulaşarak haftanın en değerli oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …