Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 5.Hafta)

7DAYS EuroCup Top 16 turu 5. hafta programı geride kaldı.

Milli aranın ardından tam gaz devam eden turnuvada geride bıraktığımız haftanın ardından Monaco, Unics Kazan ve Virtus Bologna son hafta öncesi play-off biletini ilk garantileyen ekipler oldular. Gelin birlikte haftanın panoramasını her zaman olduğu gibi mercek altına alalım ve ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon bir çok takım beklentilerin altında kalırken bir çok takım da beklentilerin üstüne çıktı. Bazı takımlar ise ellerindeki kalitenin hakkını vererek tam anlamıyla beklentileri karşıladılar. İşte bu takımlardan biri, bana göre de en önemlisi Unics Kazan oldu. Koç Priftis yönetimindeki Rus ekibi son yıllarda hep iddialı kadrolar kurar ama tam olarak beklentileri karşılayamazdı, bu kez ise kusursuz bir performansla yollarına devam ediyorlar. Son olarak bu hafta konuk ettikleri Andorra’yı da baştan sonra dominant oynadıkları bir maçın ardından 85-63 gibi dikkat çekici bir skorla geçerek oyunun iki alanında da ne kadar formda olduklarını, daha doğrusu istim üstünde olduklarını gösterdiler. Bu galibiyetle beraber 5 maçı da galibiyetle tamamladılar ve son maçlara kalmadan play-off biletini garantileyen 3 takımdan biri olmayı başardılar. Alkışlarla haftanın takımı ödülü koç Priftis’in öğrencilerine gidiyor.

UNICS Kazan celebrates (photo UNICS - Kseniya Bogdanova) - EC20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Jaime Fernandez (Unicaja Malaga): 22 sayı, 6 ribaund, 10 asist, 33 verimlilik
  • Will Cummings (Lokomotiv Kuban): 18 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
  • Vince Hunter (Virtus Bologna): 14 sayı, 5-5 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 3 blok, 28 verimlilik
  • Willie Reed (Buducnost): 14 sayı, 6-6 2sayı, 5 ribaund, 3 blok, 28 verimlilik
  • Marcos Knight (AS Monaco): 19 sayı, 2-4 3sayı, 9 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Unicaja Malaga bu sezon beklentilerin altında kalan ekiplerden biri olabilir evet ama bu ellerindeki kaliteli oyuncuların varlığını değiştirmiyor. Sezona sakat olduğu için geç başlayan milli guard Jaime Fernandez daha yeni yeni ritmini bulmaya başladı ve bu hafta da takımının Badalona deplasmanında çıktığı tamam mı devam mı maçının tartışmasız yıldızıydı. 28 yaşında olan 1.86 metre boyundaki tecrübeli oyun kurucu 32 dakika sahada kalırken 22 sayı, 6 ribaund, 10 asist ile komple bir performans sergiledi ve 33 veirmlilik puanı ile takımının galibiyete taşıyan isim olurken, asist, ribaund ve verimlilik puanı alanında da kariyer rekorlarını kırdı. Onun liderliğinde hücumda akıcı ve verimli bir basketbol oynayan Malaga son maça az da olsa şansını taşımayı başarmış oldu. Sağlıklı ve ritmine kavuşmuş bir Fernandez’i izlemek gerçekten büyük keyif.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …