Güncel Haberler

Efes, Fenerbahçe’nin 10 Maçlık Serisini 106 Sayıyla Bitirdi!

Turkish Airlines Euroleague‘de 26. haftanın maçı olan Türk derbisinde Anadolu Efes konuk olduğu Fenerbahçe Beko‘yu Micic’in kariyer performansı eşliğinde 74-106’lık skorla geçti ve sarı lacivertlilerin 10 maçlık galibiyet serisine son vermiş oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes 15-10’luk derecesiyle ve 1 maç eksiğiyle averajla 8. sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 15-11 ile 6. sırada yer aldı.

Aynı zamanda Efes, bu sonuçla rakibi karşısında Euroleague sahnesindeki en farklı galibiyetini elde etmiş oldu. Lacivert beyazlılar’ın şuana kadar Fenerbahçe karşısında aldığı en farklı galibiyet 2019 Final Four’daki 92-73’lük (19 sayı) skorla gelmişti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 11-24
2.çeyrek: 39-53
3.çeyrek: 58-81
4.çeyrek: 74-106

Efes’de Vasilije Micic 4-6 2sayı, 6-6 3sayı, 11-11 s.atış isabetleri ile 37 sayıya ulaşıp kariyer rekorunu kırarken istatistiklerine 5 asist, 3 top çalma da ekleyerek 44 verimlilik puanına ulaştı ve bu alanda da kariyer rekoruna ulaştı. Rodrigue Beaubois 14 sayı, 2-5 3sayı, 2 asist, 2 top çalma, Sertaç Şanlı 13 sayı, 4 ribaund ve Shane Larkin 11 sayı, 2-4 3sayı, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe cephesinde ise Nando De Colo 24 sayı, 2-5 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve Jan Vesely 18 sayı, 6 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Son maçlarda ritmini bulan ve hücumdaki verimli oyunuyla rakiplerine üstünlük kuran Fenerbahçe karşısında maça daha istekli ve daha sıcak başlayan taraf Anadolu Efes oldu. Özellikle Sertaç’ın hem pota altından hem de Vesely’nin ikili oyunlarda fazla gömülmesinden yararlanarak orta mesafeden bulduğu isabetlerle daha ilk dakikalardan üstünlüğü ele geçirdi lacivert beyazlılar. Ayrıca son maçlarda izlediğimiz gibi savunmada yine çok enerjik ve agresif bir oyun ortaya koyan Efes, sarı lacivertlileri tam anlamıyla kitledi, üst üste top kayıplarına zorladı. Bu kadar artıyla beraber de ilk çeyreği 24-11’lik skorla önde kapattı Efes. İkinci çeyrekte ise karşılıklı olarak skor muslukları açıldı diyebiliriz. İki takım da ritmini buldu. Efes geçen sezondan pasajlar izleterek nefis bir pas trafiği kurdu ve hareketli hücumları asistler üstünden asistler yaparak öldürücü hale getirdi. Fenerbahçe ise Vesely’nin spektaküler smaçları ve De Colo’nun etkili birebirleriyle savunmada sorun yaşasa da atarak maçta kalmaya çalıştı ama başarılı olamadı, devreye Efes’in 53-39’luk net üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıya Efes üst üste üçlüklerle başladı ve tam 5 isabetle 15 sayı üreterek Fenerbahçe’nin direncini tamamen kırdı. Bu bölümde Micic de tam anlamıyla alev aldı ve hücumda takımı sırtına aldı taşıdı. Tek başına Fenerbahçe savunmasını dağıtan Sırp guard liderliğinde Efes farkı 25 sayıya kadar çıkardı. Guard savunmasında tam anlamıyla sınıfta kalan, bu alanda en güvendikleri isimler Guduric ve Brown’dan da hiç verim alamayan sarı lacivertlilerin farkın açılmasına engel olamadı. Son çeyreğin başında da Efes vitesi hiç düşürmedi ve Fenerbahçe’nin ufak da olsa umutlanmasına izin vermedi. Vesely ve De Colo’nun yanına 3. bir skoreri çıkaramayan, pas trafiğini kuramayan Fenerbahçe karşısında savunmada da fazla zorlanmayan Efes, Larkin’den tam verim alamadığı, Buğrahan ve Pleiss’ı kullanmaya gerek görmediği maçta Micic’in kariyer performansı ve Beaubois ile Sertaç’dan gelen x-faktör katkısı ile rakibine karşı son yılların en farklı, en net galibiyetini aldı ve çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe’nin bu maçtan ciddi dersler çıkarması gerekirken, Efes ise play-off hedefinde tam gaz yoluna devam etti ve geçen sezon izlediğimiz makine düzenindeki Efes’i sezonun kalanında izlemeye devam edeceğimizin mesajını da net olarak vermiş oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …