Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’dan Crawford Bombası!

ING Basketbol Süper Ligi‘nde beklentilerin altında kalmış olan ve düşme potasında, tehlikeli sularda yüzen Galatasaray, takımdan üst üste ayrılan isimlerin ardından bir önemli transfer hamlesine daha imza attı.

Sezona Lokomotiv Kuban ile başlayan ancak geçtiğimzi günlerde Rus klübünden yapılan açıklamaya göre “disiplin” sebeplerinden ötürü takımdan gönderilen NBA patentli Jordan Crawford sezon sonuna kadar sarı kırmızıların başarısı için ter dökecek.

1.93 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli guard VTB Lig’de 13 maçta 18.4 sayı, yüzde 33.7 3sayı, 2.3 ribaund, 3.2 asist ve EuroCup’da ise 14 maçta 16.6 sayı, yüzde 36.9 3sayı, 1.9 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her pozisyonda skoru düşünen, adeta koklayan doğuştan bir skorer Crawford. Hem dribbling üstü hem de ceza atışlarında yay gerisindeki yüksek yüzdeli performansI ve etkili birebirleri sonrası yaptığı güçlü penetreleri ile bu sezon hem EuroCup hem de VTB Ligi’nde rakip savunmaların korkulu rüyasıydı. Ancak elbette savunmada vasatın üstüne çıkayamayan, oyunun bu kısmında fazla vakit geçirmeyi sevmeyen bir oyuncu. Kuban’da Kalnietis gibi iyi bir organizatörün yanında bitirici olarak gayet verimli olmuştu diyebiliriz. Ancak Galatasaray’da yanında böyle tecrübeli bir organizatör olmayacak…

Sarı kırmızılar bu transfer öncesi Jackson’ı da kadrosuna katmıştı bildiğini üzere. Ellerinde de 1 numara olarak, organizatör özellikleri ön planda olan Trice kaldı sadece. Yani Crawford ve Jackson gibi topla kendi skorunu üretebilen ancak topla arkadaşlarını devreye sokmayı pek öncelik olarak görmeyen isimler var. Dolayısıyla hücumda nasıl organize olacakları kritik olacak ki sezonun bu kritik kısmında adaptasyon süreci konusunda da hiç ama hiç zamanları olmayacağını, acilen aksiyon almaları gerektiğini unutmayalım. Tüm bunların üstüne hem Jackson hem de Crawford’un savunmada vasat isimler olmaları, sarı kırmızılıların tek yönlü bir takım olacağının da göstergesi. Özetle hücumda çok potansiyelli ve keyif veren bir takım izleyebiliriz eğer top paylaşımını iyi yapabilirlerse ama savunmada işleri hiç kolay olmayacak…

https://youtu.be/y0tJm-hW0Bw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …