Güncel Haberler

Fenerbahçe, Alba’yı Yenerek Seriyi 10 Maça Çıkardı!

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Alba Berlin‘i 89-84’lük skorla geçerek serisini 10 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 15-10 yaparken 6. sıraya yükseldi. Alba ise 8-17’lik derecesiyle 16. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 24-22
2.çeyrek: 21-20
3.çeyrek: 22-18
4.çeyrek: 22-24

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 26 sayı, 7-9 2sayı, 1-6 3sayı, 8 asist, 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken, DyShawn Pierre 17 sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, Jan Vesely 12 sayı, 4-5 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blok ve Marko Guduric 12 sayı, 2-5 3sayı, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Marcus Eriksson 19 sayı, 5-10 3sayı, 3 ribaund ile öne çıkarken, Ben Lammers 16 sayı, 7-7 2sayı, 4 ribaund, 3 blok, Simone Fontecchio 14 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve Maodo Lo 14 sayı, 2 ribaund, 8 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Alba maça her zamanki gibi çabuk hücum ederek, daha 8-10 saniye dolmadan erken ama doğru seçimler yaparak üretken başladı. Sikma’nın dağıttığı pasları topsuz katlarla değerlendiren Alba geniş rotasyonu ve genç oyunculardan aldığı katkıyla ilk çeyrekte oyunun içinde kaldı. İkinci çeyrekte de yüksek tempolu bir maç izledik. Temsilcimiz De Colo’nun skorer oyunu ve Guduric’in ona eşlik etmesiyle beraber Alba’ya karşılık verdi ama hücumda çok rahat oynayan Alman ekibi üstünlüğü elden bırakmadı, karşılıklı olarak gelen 7-0’lık serilerle denge bozulmadı ve devreye temsilcimiz 45-42 önde girdi.

İkinci yarıyla beraber Alba Sikma’nın akıl dolu pasları ve açık alandaki etkili performansla maçtan kopmadı. Hücum odaklı bir maç izlerken, kenardan gelen Pierre ve Brown’ın savunmaya seviye atlatmasıyla sarı lacivertliler 10-0’lık seriyle maçın kontrolünü eline aldı. Vesely hücumda belki kendi standartlarının altında kaldı ama savunmadaki enerjisiyle yine takımına liderlik etti ve son çeyreğe 67-60 ile önede girdik. Final çeyreğine Alba reaksiyon göstererek girdi, özellikle üçlüklerle arayı kapattılar ama devreye günün yıldızı De Colo girdi, takımı önde tuttu. Sonrasında Eriksson liderliğinde Alba tekrar geri dönmeyi denese de Pierre’den 2 dakikada üst üste gelen 2 üçlük, toplam 8 sayı maçın kırılma anı oldu. Fark 13 sayıya çıktı ufak seriyle ama sonrasında Alba’dan 10-0’lık seri geldi ve bitime 2 dakikadan az varken farkı 3 sayıya indi. Burada Brown ve Vesely’den gelen basketlerle rakibin daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen temsilcimiz 5 sayı farkla galibiyete uzandı.

Sarı lacivertliler sonuçta kazanarak seriyi 10 maça çıkardı evet ama Alba karşısında özellikle savunmada yaşanan aksaklıklar, hücumda ise De Colo kenardayken organizasyonda yaşanan sorunlar, özellikle kısalardan skor katkısı gelmemesi sonraki maçlar için “aman dikkat” mesajı verdi. Bunun dışında işler yine yolunda diyebiliriz tabi, De Colo, Guduric, Vesely işbirliği bir çok kapının kilidini açmaya devam ediyor, yeterki Pierre, Brown, Barthel gibi x-faktörlerden biri onlara eşlik etsinler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …