Güncel Haberler

Sırbistan, Gürcistan’ı Farklı Yenerek EuroBasket Biletini Kaptı

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında düzenlenen fanusta ev sahibi konumundaki Gürcistan‘ı 66-92’lik skorla geçen Sırbistan, EuroBasket biletini de cebine koymayı başardı.

Bu sonuçla Sırbistan 3-2 ile EuroBasket’e katılımı garantilerken, ev sahiplerinden biri olarak zaten EuroBasket’de yer alması kesin olan Gürcistan ise gruptaki ilk yenilgisini alarak 4-1 oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 10-13
2.çeyrek: 21-24
3.çeyrek: 28-28
4.çeyrek: 15-27

Koç Kokoskov’un yardımcısı Milosevic’in takımın başında olduğu Sırbistan’da genç uzun Filip Petrusev 27 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşurken, Danilo Andjusic 22 sayı, 5-6 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Nikola Rebic 11 sayı, 3-5 3sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Gürcistan cephesinde ise Giorgi Shermadini 20 sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Duda Sanadze 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Beka Burjanadze ile Conner Frankamp 10’ar sayıyla katkı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …