Güncel Haberler

İDDİA: Ormanspor, Dentmon’a Teklifini İletti

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden OGM Ormanspor, Birleşik Amerikalı forveti Stanton Kidd’in Hapoel Jerusalem’e transferi onayladıktan sonra takviye çalışmalarına başladı.

Daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giymiş olan ve son olarak Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında Bakken forması giyen tecrübeli guard Justin Dentmon ile ilgileniyorlar. Hatta Sportando’nun haberine göre oyuncunun menajerine tekliflerini ilettiler ve cevap bekliyorlar. Oyuncunun Rumen ekibi Cluj Napoca ile anlaştığı habeleri çıkmış ancak resmileşmişti.

35 yaşında olan 1.83 metre boyundaki Dentmon, Bakken ile çıktığı 2 eleme maçında ortalama 22.5 dakika süre alırken 11.5 sayı, yüzde 33.3 3sayı, 1.0 ribaund, 6.0 asist istatistikleri ile katkı vermiş, özellikle skor üretimi konusunda eski günlerinden uzak bir görüntü vermişti. Zaten 25 Eylül’den bu yana da onu herhangi bir takımda izlemedik.

EDİTÖR YORUMU:

Ormanspor ligde kalmak için önemli bir viraja girmiş durumda ve milli takım arasının ardından final niteliğinde bir çok maça çıkacak. Bu nedenle de bu arada Kidd’i kaybetmeleriyle birlikte çok akıllı hareket edip takımın gerçekten ihtiyacı olan bir ismi kadroya katmalılar diye düşünüyorum. Ama maalesef Dentmon bu kriterlere uyan bir isim değil, oldukça uzakta kalıyor hatta ihtiyaçlara göre baktığımızda. Çünkü Ankara ekibinin elinde zaten Holloway ve Kloof gibi iki skorer, lider özellikte guard var. Bu isimlerin yanına bir üçüncüsünü eklemek, üstelik Eylül’den ayından bu yana maça çıkmamış, 35 yaşında olan ve kariyeri boyunca takım oyunundan uzak kalmakla eleştirilmiş bir ismi kadroya dahil etmek bence biraz “harakiri” yapmak olacak… Evet Dentmon kariyerinin iyi günlerinden özel bir skorerdi ama o günlerin uzakta kaldığını Bakken ile oynadığı maçlarda da gördük zaten. Dolayısıyla Ormanspor adına çok riskli bir hamle olacağını, 2-3 numaraya bir takviye yapmalarının çok daha doğru olacağını düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …