Güncel Haberler

RESMİ: Foster’ın Yeni Adresi Telekom Oldu!

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 bölümünde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, guard rotasyonuna bir takviye yaptı.

Sezon içerisinde Ennis’e sakatlığa kurban veren ve Baldwin’den beklenen katkıyı alamadığı için guard rotasyonunda eksiklik yaşayan Ankara ekibi Euroleague’den bir tranfer yaptı.

Panathinaikos ile anlaşarak yollarını ayıran Marcus Foster sezonun geri kalanında Türk Telekom forması giyecek.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, bu sezon Euroleague sahnesinde 20 maçta ortalama 13.7 dakika süre alırken 6.0 sayı, yüzde 41.7 3sayı, 1.2 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmiş, 15 Ekim’de Barça karşısında 24 sayı, 4-7 3sayı, 3 asist istatistikleri ile dikkatleri üstüne çekmişti. Yunanistan Ligi’nde ise sadece 5.3 sayı ortalaması ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği, deliciliği ve skorer kimliği ile iki guard pozisyonunda da görev alabilen Foster iyi bir bitirici, bu anlamda skor üretimi konusunda Johnson’ın elini ciddi anlamda rahatlatacağını düşünüyorum. Aslında Euroleague sahnesi için biraz erkendi, özellikle yumuşak diyebileceğimiz Şampiyonlar Ligi ve İsrail Ligi’ndeki tecrübesinin ardından Eurolaeague sertliğinde zorlanabileceğini söylemiştim transfer döneminde ki dediğim de oldu, beklentilerin çok altında kaldı en iyi yaptığı şey skor üretimi konusunda. İşin savunma tarafında ise güçlü fiziği ve çabukluğu ile o kadar sırıtmadı Euroleague sahnesinde.

Euroleague’deki başarısız denemesinin ardından Hapoel Holon ile çok başarılı olduğu Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmüş olacak Foster. Burada Telekom’a çok faydalı olacağını, Baldwin’den neredeyse hiç katkı alamayan koç Gören’in özellikle hücumda işlerini daha kolaylaştıracağını düşünüyorum. Hatta Wiltjer ve Dekker’ın da işleri artık kolay olacak. Çünkü hem açık alanda çok iyi bir silah Foster hem de yarı sahada deliciliği artı dış şut etkinliği ile savunmaların konsantrasyonunu kendisini çekebilen bir skorer, bu da pota altında etkinliği olan, ayrıca penetreler sonrası dışarı açılarak ceza şutları da kovalayan iki uzunu rahatlatacaktır. Johnson ile beraber açık alanda çok can yakacaklarını, Şampiyonlar Ligi seviyesinde fark yaratabileceklerini öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …