Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 24.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta programı Perşembe maçlarıyla başlayacak. Ancak Maccabi-Khimki ve Zalgiris-Kızıl Yıldız maçları pandemi önlemleri nedeniyle oynanmayacak, sonradan açıklanacak ileri bir tarihe ertelendi.

Öncelikle takımdan kimleri göndereceğimize bir bakalım:

  • İptal olan maçlar nedeniyle bu hafta puan getiremeyecek olan Khimki‘nin yıldız skoreri Alexey Shved ile yolları ayırıyoruz ilk olarak.
  • İkinci isim ise sakatlandığı ve bir kaç maç forma giyemeyeceği açıklanan CSKA Moskova‘nın Gürcü yıldızı Tornike Shengelia olacak.
  • Bir kaç hafta bize iyi puanlar getirmiş olsa da geçen hafta beklentilerin altında kaldı Zenit‘in Litvanyalı uzunu Arturas Gudaitis. Bu hafta karşısında Vesely’nin de olacağını düşünürsek hazır değeri 2.6 milyon iken onla yolları ayıracağım.
  • Olimpia Milano‘nun skorer ismi Kevin Punter son haftalarda istikrarlı bir performans sergilemiş olsa da son haftalarda yeterli puanları getiremedi, kazandıkları maçlarda bile 14-15 puanı geçemediğini görmüştük, bu nedenle de yolları ayırıyorum.

Şimdi de gelin yeni transferlerimize göz atalım:

  • Anadolu Efes bu hafta zorlu Barça deplasmanında oynayacak ve kazanmaları elbette zor olacak ama bunu başarmak için temel faktörlerden biri kuşkusuz Vasilije Micic olacak. Elbette Larkin’in sakatlığı ve ne kadar süre alabileceği, hatta oynayıp oynamayacağı bile kritik ama ben ne şekilde olursa olsun Micic’den iyi bir puan alacağımızı düşünüyorum.
  • İspanyol devi FC Barcelona bu hafta zorlu bir rakibi, Anadolu Efes’i konuk edecek. Son maçlarda ritmini bulmaya çalışan Nikola Mirotic‘in bu maçta takımının skor yükünü çekeceğini, dolayısıyla da bizlere iyi puan getireceğini tahmin ediyorum.
  • Kadromuza yeni kattığımız uzunlardan biri de FC Bayern Munich‘in en değerli silahlarından Jalen Reynolds olacak. Sezon başından beri en istikrarlı isimlerden biri olan Birleşik Amerikalı uzun, bu hafta da Alba karşısında pota altını domine edip bizlere güzel puan getireceğini düşünüyorum.
  • Son eklememiz ise geçen hafta CSKA Moskova tarafından kadro dışı bırakılan ancak sonrasında özür dileyerek affedilen Mike James‘den bu hafta Valencia deplasmanında bir meydan okuma, reaksiyon bekliyorum. Bu nedenle de onu kadroya alıyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …