Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (Top 16 4.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da Top 16 gruplarında heyecan 4. hafta maçları ile devam etti.

Ben de her hafta olduğu gibi sizler için haftanın panoramasını hazırlarken, performansları ile ödülleri hakeden isimleri de belirledim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Top 16 gruplarına fırtına gibi başlayan ve Lokomotiv Kuban artı Partizan gibi iddialı takımları birbir deviren Levallois bu hafta sert bir kayaya çarptı. Zorlu grubun zayıf halkası olarak gösterilen, ligde ve EuroCup’da alınan başarısız sonuçlar sonrası koçu ile yollarını ayıran İtalyan ekibi Trento, tam anlamıyla nefis bir reaksiyon gösterdi bu hafta. Formda rakipleri Levallois karşısında etkili bir savunma performansı sergileyen, koç Benzia’nın ayrılığı sonrası adeta özüne dönen, savunma yapmayı hatırlayan Trento, sadece 57 sayı yediği maçtan 10 sayı farkla net bir galibiyet çıkarmayı başardı. Elbette bu sıradan bir galibiyetten çok öteydi, çünkü bu sonuçla birlikte İtalyan ekibi Partizan’ı yakaladı ve ilk 2 şansını önemli ölçüde devam ettirmiş oldu.

Jeremy Morgan celebrates - Dolomiti Energia Trento (photo Trento) - EC20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Alpha Kaba (Nanterre): 21 sayı, 6-9 2sayı, 15 ribaund, 33 verimlilik
  • Dee Bost (AS Monaco): 17 sayı, 3-12 3sayı, 4 ribaund, 11 asist, 32 verimlilik
  • Milos Teodosic (V.Bologna): 26 sayı, 3-8 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • John Shurna (G.Canaria): 21 sayı, 7 ribaund, 3 t.çalma, 24 verimlilik
  • RaShawn Thomas (Partizan): 23 sayı, 11-14 2sayı, 8 ribaund, 2 t.çalma, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

25 yaşındaki Fransız uzun Alpha Kaba, bir pivot için tam da olgunluk yaşlarında. Nanterre de tam anlamıyla etinden sütünden faydalanıyor ki burada koç Donadieu’yu da tebrik etmek lazım, onu sürekli verimli kullanabildiği, enerjisinden faydalanabildiği bir düzen yakalamış durumda takımda. Atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile bu hafta Malaga karşısında her iki pota altını da domine eden Kaba, ikili oyunları yüzdeki bitirip, takımına kazandırdığı tam 7 hücum ribaundu ile farkı yaratan isim oldu. Potaya yakın olduğunda ne kadar değerli bir silah olduğunu, topla fazla haşırneşir olmadan da ne kadar üretken olunabileceğini gösterdi. 35 dakika sahada kalan genç uzun 6-9 2sayı, 9-12 s.atış isabetiyle 21 sayıya ulaşırken 15 ribaund ile de takımına bu alanda liderlik eden isim oldu.

Alpha Kaba - Nanterre 92 (photo Nanterre - Claire Macel) - EC20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …