Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Fortson ile Kadrosunu Güçlendirdi

Fransa Jeep Elite Pro A ve 7DAYS EuroCup‘ın iddialı ekiplerinden AS Monaco kadrosunu tecrübeli bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Banvit formasını da giymiş olan ve son olarak Çin’in Sichuan takımında forma giyen Courtney Fortson ile anlaştılar.

1.80 metre boyunda olan 33 yaşındaki oyun kurucu geçtiğimiz sezon CBA’de 30 maçta 27.4 sayı, %33.0 3sayı, 6.3 ribaund, 7.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Çin ve Türkiye dışında kariyerinde daha önce Romanya, Dominik Cumhuriyeti, Venezüella ve Rusya’da da forma giymiş olan tecrübeli guard ilerleyen yaşına rağmen halen sürati, çabukluğu ve açık alandaki etkinliği ile özel bir silah. Ancak Avrupa’da oynadığı yıllarda da gördüğümüz üzere savunmadaki zaafları artı hücumda zaman zaman bencilleşen oyun tarzıyla verimliliği düşmüştü. Şimdi Monaco ona bir kez daha şans veriyor ancak hali hazırda ellerinde zaten Gray, Bost ve Knight varken bu transfer biraz fazla gibi geldi bana…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …