Güncel Haberler

De Colo ve Vesely Çok İstedi, Fenerbahçe Deplasmanda CSKA’yı Devirdi!

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu lider CSKA Moskova‘yı iki yıldızı Vesely ve De Colo’nun istekli oyunları eşliğinde 83-89’luk skorla devirmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 21. maçında 11. galibiyetine ulaşarak, serisini 6 maça çıkardı ve play-off yolunda önemli bir adım atmış oldu. CSKA ise 21. maçında 6. kez kaybederek liderlik yarışında Barça’nın kendisine yetişmesine engel olamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 21-15
2.çeyrek: 17-23
3.çeyrek: 28-25
4.çeyrek: 17-26

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 24 sayı, 10-15 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 blok ile maçın yıldızı olurken, Nando De Colo 22 sayı, 6-6 2sayı, 2 ribaund, 9 asist, 4 top çalma ve Jarell Eddie 17 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

CSKA cephesinde ise Tornike Shengelia 18 sayı, 6-7 2sayı, 2 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Nikola Milutinov 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Mike James 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖT YORUMU:

Koç Kokoskov maç öncesi “Asıl sezon şimdi başlıyor.” demişti ve gerçekten sarı lacivertliler adına sezon başlamış oldu bu müthiş galibiyetin ardından. Tüm rakiplerine net bir meydan okuma mesajı gönderen temsilcimiz lider konumda olan rakibi karşısında hiç geri adım atmadan çok değerli bir galibiyete imza attı. Maçın başında henüz sakatlığını tam olarak atlatamamış olan James’i devreye sokmadık, zaman zaman Guduric de onun üstünde etkili bir savunma yaptı. Hilliard’dan da istediği verimi alamayan koç Itoudis, Strelnieks ve Hackett’ın sürelerini, sorumluluklarını arttırarak onlardan iyi katkı aldı. Temsilcimiz ise son maçlarda olduğu gibi Vesely’nin pasları üzerinden kurduğu setlerde özellikle yarı sahada çok iyi hücum etti. Guduric’in dış şutlarla katkı vermesi, De Colo’nun hem Vesely’e yaptı asistleri hem de gereken anlarda ortaya koyduğu akıllı ve keskin birebirleri ile skora da katkı verdi. Elbette beklendiği gibi Milutinov bizi aldığı hücum ribaundları ile çok zorladı ama başta Vesely sonrasında onun dinlendirmek için 5 numarada koç Kokoskov’un kullandığı Pierre onu ciddi anlamda yıprattılar. Tek çözüm bulamadığımız isim Shengelia oldu ama maçın sonlarına doğru onun da yorulması, Clyburn’un yokluğunda Voigtmann’dan verim alamamaları ile beraber Pierre-Vesely ikilisinin enerjisi karşısında o da daha fazla direnemedi. Maçın x-faktörü ise ilk maçta tam 6 üçlük isabeti bularak kariyer rekoru kıran Eddie oldu. Bu maçta ortaya koyduğu net performansla CSKA maçlarını ne kadar sevdiğini de göstermiş oldu. Sadece bulduğu kritik üçlüklerle değil, dribbling üstü ürettiği önemli sayılarla da takımın hücumda zorlandığı, özellikle De Colo ve Vesely’yi dinlendirmeye çalıştığımız anlarda değerli bir skor katkısı geldi. Galibiyet kadar önemli olan nokta ise De Colo ile Vesely’nin saha içerisinde sürekli takım arkadaşlarını motive edici, derleyip toplayıcı konuşmaları, onlara liderlik etmeleri ve elbette müthiş bir arzuyla, enerjiyle oynamalarıydı. Onların bu şekilde konsantre ve yüksek verimli oynadıkları maçlarda tüm rakiplerin artık ciddi anlamda korkmaları gerektiğini, sarı lacivertlilerin gümbür gümbür geldiğini gururla ve keyifle söyleyebiliriz. Tebrikler Fenerbahçe, tebrikler koç Kokoskov, tebrikler Vesely ve De Colo!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …