Güncel Haberler

Kokoskov’dan Yıldızları De Colo ve Vesely’e Övgü Dolu Sözler Geldi

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu lider CSKA Moskova’yı 83-89’luk skorla geçmeyi başardı.

Bu müthiş zaferin ardından Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Igor Kokoskov yıldızları Nando De Colo ve Jan Vesely hakkında övgü dolu sözler kullandı:

Oynamanın çok zor olduğu bir maç ve deplasman. CSKA bu maça kadar EuroLeague’in lideri. Birçok silahları, birçok iyi oyuncuları var. Maçın ne kadar zor geçeceğinin farkındaydık. Hepsinin ötesinde Danilo Barthel’i kaybettik. Kendisi takımımızın, rotasyonumuzun büyük bir parçası. Ahmet Düverioğlu da ikinci yarıda oynayamadı. Bunlardan bahsediyorum çünkü fiziksel olarak eksik kaldık bu oyuncularımızın yokluğu ile. Bu anlamda Shengelia, Milutinov gibi fizikli oyuncuları olan CSKA ile eşleşme konusunda soru işaretlerimiz vardı. En büyük endişelerimiz enerji ve fizik konusuydu.

Fakat bunun dışında bence çabamız yerindeydi. Bu takımın büyük bir karakteri olduğunu gösterdik. Birbirleri için, bencillikten uzak oynadılar. Kritik anlarda önemli işler yaptılar. Bizim için büyük bir galibiyet. CSKA’yı ve Dimitris Itoudis’i de yıllardır, bu yıl da dahil olmak üzere yaptıkları işten ötürü kutlarım. Bu galibiyetin tadını çıkaracağız. Oynayan oynamayan tüm oyuncular bu galibiyette takdiri hak ediyor.

beIN Sports & Eurohoops
Kokoskov, “Şu ana kadar izlediğiniz en iyi Nando De Colo performansı mıydı?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

Sizler Nando’nun neler yapabileceğini çok iyi biliyorsunuz. Harika bir maç çıkardığına şüphe yok. Fakat sadece istatistikleri anlamında değil. Tabii ki gerçekten iyi bir maç çıkardı ama gösterdiği liderlik, oyun planını uygulaması, sahada herkesi rahatlatması ile sahadaki koç ve generaldi bugün. O yüzden bu soruya ‘evet’ cevabını veriyorum.

beIN Sports & Eurohoops
“Son bölümde CSKA’nın şut atmasına izin vermediniz. Sizce rakibiniz bu kadar tahmin edilebilir bir takım mıydı?” sorusunu ise Kokoskov şöyle yanıtladı:

Aslında bazı şutlar verdik. Birçok silahları olduğu için üç sayı çizgisini iyi savunmamız gerektiğini biliyorduk. Shengelia’nın sırtı dönük oyunlarında bazen aşırı reaksiyon gösterdik. Shengelia’ya büyük saygım var. Ona 16 yaşındayken koçluk yapmıştım. Nasıl bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Boyalı bölgeyi domine edebiliyor. Bence birkaç kez aşırı reaksiyon gösterdik ve topu dışarıya çıkarabildi. Maçın en önemli pozisyonlarından biri Mike James’in bire biriydi. Jan Vesely, bu ligin elit bir savunmacısı. Şunu söyleme hakkına sahibim: EuroLeague’in en iyi savunmacısı Jan Vesely ve bizim için de bunu yapıyor. Kritik anlarda domine etti savunmayı. Harika istatistikler üretti ama savunmada da inanılmazdı.

beIN Sports & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …