Güncel Haberler

RESMİ: Fethiye’den Combo Guard Takviyesi Geldi

ING Basketbol Süper Ligi‘nin düşme potasında yer alan ekiplerinden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, guard rotasyonuna Neal’in sakatlığı sonrası takviye yaptı.

Fethiye, son olarak Parma Perm forması giyen Robert Johnson ile sezon sonuna kadar anlaştı ve Türkiye’ye gelen Birleşik Amerikalı guard, Fenerbahçe maçında forma giyebilecek.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Johnson, bu sezon VTB’de 11 maçta ortalama 16.7 dakika süre alırken 11.3 sayı, %40.0 3sayı, %100 (28-28) s.atış, 1.8 ribaund, 2.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Neal’in sakatlığı sonrası skor üretiminde ve kısa rotasyonunda alternatif bulmakta zorlanan Fethiye, düşme hattından uzakta kalabilmek için bir takviyeye gerek duydu haklı olarak. Her ne kadar bu sezon Parma forması ile tam performans verememiş olsa da Dabrowa günlerinde sergilediği dikkat çeken istatistiklerle kalitesini göstermişti. Çok yönlü oyunu ile istatistik kağıdının her bölümünü doldurabilen bir guard olan Johnson, iki guard pozisyonunda da süre alabiliyor. Dolayısıyla Frazier ile birlikte de faydalı olabilecek, oyun kurucu olarak da koç Ay’ın faydalanabileceği bir isim. Johnson hücumda net bir skorer değil kesinlikle ama orta mesafe şutlar ve penetreler ile takımına katkı verebilen, hem ikili oyunlarda hem de penetre-pas pozisyonlarında takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen bir isim aynı zamanda. Savunmada ise güçlü fiziği ve çabukluğu ile topa baskı konusunda Fethiye’ye güç katacağı, takım savunmasına değer katacağı kesin.

Johnson, Frazier, Cook üçlüsünün aynı anda sahada olduğu bölümlerde Fethiye’nin açık alanda çok can yakacağını, skor üretimi konusunda çok daha verimli oynayacağı bir gerçek. Ayrıca Johnson’ın savunma ve ribaundlar konusunda da takıma katkı verebilecek bir guard olacağı kesin. Özetle bu dönemde, kısıtlı bütçeyle yapılabilecek doğru hamlelerden biri. Ama belirttiğim gibi Johnson, Neal gibi skora direkt yüksek katkılar verebilecek bir guard değil, beklentileri bu anlamda yukarı çıkarmamak lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …