Güncel Haberler

Efes, Zenit Deplasmanında Geç Açıldı

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Zenit karşısında ikinci yarıda açıldı ve galibiyet için yeterli olamadı ve 85-78’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Zenit 19. maçında 13. kez kazanarak 3. sırada yer alırken, Anadolu Efes ise 21. maçında 10. kez kaybederken 10. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 28-15
2.çeyrek: 53-31
3.çeyrek: 64-55
4.çeyrek: 85-78

Rus ekibinde Will Thomas 14 sayı, 4 ribaund ile en skorer isim olurken, Austin Hollins 13 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, Kevin Pangos 13 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Arturas Gudaitis 11 sayı, 10 ribaund, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Vasilije Micic 23 sayı, 8-11 2sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin 20 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ve Chris Singleton ile Bryant Dunston 10’ar sayıyla katkı veren diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Zenit son haftaların formda isimleri Thomas ve Gudaitis’in pota altındaki dominant oyunu ile maça çok iyi başladı. Temsilcimiz daha ilk dakikalardan itibaren yay gerisinde yakaladığı boş atışları değerlendiremeyince fark daha da artmaya başladı. Hücumda gelen bu kısır süreç savunmadaki direncimizin de düşmesine, Zenit’in özgüveninin artmasına neden oldu. Hücumda istediği herşeyi rahatlıkla yapmaya başlayan Zenit, kısaların da katkı vermeye başlamasıyla farkı çift hanelere çıkardı. İkinci çeyrekte de temsilcimizin boş atışlarla imtihanı devam etti, fırsatları değerlendiremedik. Buna karşın Rus ekibi ise Zubkov ve Hollins’den gelen üst üste üçlüklerle farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Temsilcimiz son maçlara nazaran çok daha iyi bir görüntü veren Larkin artı Micic’in sayıları ile maça tutunmaya çalışsa da Zenit’in sert savunması karşısında ilk yarıyı 53-31 geride tamamladı.

İkinci yarının başında hücumda daha agresif bir başlangıç yapan temsilcimizde Micic artık klasikleşen dominant üçüncü çeyrek performanslarından birini ortaya koymaya başladı. Sırp guardla beraber Larkin’in de potaya daha fazla atak etmeleri sayesinde ilk yarıda zorlandığımız adam değişmelere karşı çözüm üretmeye başladık. Hücumda işleri yoluna koymaya başlayan temsilcimiz savunmada ise Singleton’ın kenardan getirdiği enerji ile vidaları sıktı ve bu iki faktör sayesinde farkı nihayet istediğimiz gibi tek hanelere indirmeyi başardık. Ama Zenit cephesinde Thomas ve Hollins’in etkili savunmamıza karşı zaman zaman şanslarının da yardımıyla bulduğu zor basketler sayesinde temsilcimiz daha fazla yaklaşamadı ve Rus ekibini sadece 11 sayıda tuttuğumuz 3. çeyreğin ardından farkı 9 sayıya indirebildik. Son çeyreğe de daha agresif ve enerjik başlayan Efes oldu ama yapılan basit top kayıpları sonrası bunları iyi değerlendiren Zenit hemen farkı çift hanelere çıkardı yeniden. Son bölümde temsilcimiz Larkin liderliğinde tekrar gaza basarak güzel bir seri yakaladı ve farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak Zenit’de sahneye çıkan Pangos, üst üste iki üçlük isabeti bularak geri dönüşümüzü galibiyetle süslememize engel oldu ve maalesef İstanbul’daki maçtan sonra St. Petersburg’da da Zenit’i deviremedik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …