Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Gelecek Sezon İçin Loyd’u İstiyor!

Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ve köklü takımlarından Real Madrid, gelecek sezon için şimdiden kolları sıvamış durumda.

Marca’da yer alan habere göre İspanyol devi, yeni sezon öncesi emekli olması beklenen 37 yaşındaki tecrübeli keskin şutör Jaycee Carroll‘ın yerini bu sezon Kızıl Yıldız‘da sergilediği performansla dikkatleri üstüne çeken Jordan Loyd ile doldurmak istiyor.

2021 yazında Sırp ekibi ile sözleşmesi sona erecek olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı şutör 18.7 sayı ortalaması ile oynarken yay gerisinden ise %32 ile şut kullanmıştı. Sayı krallığında Mike James’in arkasında 2. sırada yer alıyor.

EDİTÖR YORUMU:

Loyd dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen, hem potaya giderek hem de orta mesafe ve dış şutlarla etkili olabilen, komple bir hücum silahı, aslında daha doğrusu bir bitirici. Çünkü asist özelliği geri planda, üretime odaklanmış biri isim. Yani bu özellikleri ile Carroll’a oldukça benziyor, üstelik ondan daha atletik ve çabuk bir isim. Açık alanda da hem dribbling ile takımı hızlı hücumlara kaldırabilen hem de geçiş oyunlarda erken birebirlerle ya da çabuk ikili oyunlar sonrası dışa çıkan paslarda bulduğu yüksek yüzdeli üçlüklerle Real Madrid forması ile de gayet iyi işlere imza atacağını düşünüyorum. Abalde hamlesi ile Rudy’e alternatif yaratan Real, bu hamleyle de yeni sezon da emekli olacak Carroll’ın yerini bana göre net bir şekilde dolduracak. Savunmada da kendisini geliştirmeye başlayan ve fiziksel olarak Carroll’a göre daha fazla avantajları bulunan Loyd’un, bu transfer gerçekleşirse kariyerinde zirve yapacağını, Real hücumlarına da yeni sezonda sınıf atlatabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …