Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 21.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 21. hfata programı 21 Ocak Perşemen günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda ne gibi değişiklikler, eklemeler, çıkarmalar yapacağımı paylaşacağım.

Önce gelin birlikte kimlerle yolları ayırdığımıza bir bakalım:

  • Her ne kadar son haftalarda toparlanmış olsa da ve her ne kadar geçen hafta bize 27.5 puan kazandırmış olsa da Anadolu Efes‘in yıldızı Shane Larkin‘in dizinde ağrılar olduğunu ve bu nedenle Euroleague çift maç haftasından sonraki 2 BSL maçında verimsiz oynadığını açıkladı koç Ataman. Bu nedenle onunla bu hafta devam ederek riske girmeyeceğim.
  • TD Systems Baskonia‘nın bu sezonki en büyük kazanımlarından biri kuşkusuz İtalyan uzun Achille Polonara oldu. Olgunluk dönemini yaşayan ve hem ribaundlarda hem de hücumda takımına istikrarlı ve önemli katkılar veren solak uzun geçen hafta sadece 3 puan getirebilmişti, maliyetinin 2.20 olduğunu düşündüğümüzde buna benzer bir performansı tekrar görmek istemediğim söyleyebilirim…
  • Bu sezon bana göre beklentilerin üstüne çıkan takımlardan biri Olympiakos‘du. Ellerindeki sınırlı takımla halen play-off yarışının içindeler ve bunu yapabilmelerindeki temel neden kuşkusuz Kostas Sloukas ama son haftalardaki istikrarsız performansı devam ediyor ve geçen hafta sadece 5 puan getirdi bize. 2.33 değerindeki bir oyuncudan böyle bir performansı kabul edemem açıkçası.

Gelelim takımımıza yeni katacağımız isimlere:

  • Skorer pozisyonu için takıma yeni eklediğimiz isim Panathinaikos‘un Sırp guardı Nemanja Nedovic olacak. Son haftalarda ritmini yakalayan Nedovic, bu hafta Papapetrou’nun yanı sıra Papagiannis’in de kadroda yer olmayacak olması ile beraber daha çok sorumluluk alacağını, Shved ve Booker gibi önemli eksikleri olan, zaten savunmada sorunlu Khimki karşısında bizlere iyi puan getireceğini düşünüyorum.
  • Son haftalarda covid testi pozitif çıktığı için forma giyemeyen Barcelona‘nın yıldız forveti Nikola Mirotic takımla beraber çalışmalara başladı ve bu hafta Kızıl Yıldız deplasmanında forma giymesi bekleniyor. Bir nevi sezon içi dinlenme oldu onun için ve paylaşımlarından da basketbolu ne kadar özlediğini gördük. Bu maçta tekrar eski performansını ortaya koymasını bekliyorum.
  • Son hamlemiz ise pota altına olacak. Poythress’ın sakatlığı sonrası Zenit‘te süreleri ve sorumluluğu artan Arturas Gudaitis olacak. Litvanyalı uzun son haftalarda çok formda ve geçen hafta 30.8 puan getirmişti ona güvenenlere. Bu hafta Dunston karşısında zorlu bir sınav verecek ama yine de bizlere 20 ver üstünde puan getirebileceğini çünkü ribaundlar ve 2 sayılık atışlarda yüksek bir yüzdeye sahip.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …